Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Podcast με τον Κωστή Σαββιδάκη: Η δράση του IEPOY Λόχου στα Δωδεκάνησα


 Το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει την επιτυχημένη έκδοση Podcasts στρατιωτικής θεματολογίας, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών στις ηχογραφήσεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το δέκατο όγδοο κατά σειρά podcast στρατιωτικής θεματολογίας του ΓΕΕΘΑ είναι αφιερωμένο στην ηρωική δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα. Οι τολμηρές καταδρομικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι Ιερολοχίτες συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τα κατοχικά στρατεύματα, που επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης των Γερμανικών στρατευμάτων στις 8 Μαΐου 1945 στη Σύμη, η οποία έλαβε χώρα παρόντος του Διοικητού του Ιερού Λόχου Συνταγματάρχη Τσιγάντε.


Το podcast έχει τον τίτλο «Η δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα» και ξαναζωντανεύει στιγμιότυπα από τις ειδικές επιχειρήσεις που εκτέλεσαν οι άνδρες του με ηρωισμό, αυταπάρνηση και αυτοθυσία για την Πατρίδα.

Στην ηχογράφηση του αφιερώματος συμμετείχε ο Ροδίτης ηθοποιός κ. Κωστής Σαββιδάκης, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση απήγγειλε με μοναδικό τρόπο κείμενα και ιστορικά τεκμήρια της εποχής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, για την πρόθυμη και όλως τιμητική αυτή συμμετοχή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον διακεκριμένο ηθοποιό στο γραφείο του και τον ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική συνεισφορά του.

Για το podcast πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=eJ9LF1auZbg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις