Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

AKPIBO MOY σουβλάκι – Το «τυλιχτό» τραβάει την… ανηφόρα

 


“Φωτιά” έχει πάρει η τιμή στο σουβλάκι, καθώς πλέον φλερτάρει με τα 4 ευρώ, τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σουβλάκι, τυλιχτό, πιτόγυρο ή σάντουιτς. Όπως και να αποκαλείται το αγαπημένο γεύμα μικρών και μεγάλων σε διαφορετικά σημεία της χώρας, το σίγουρο είναι ότι η τιμή του έχει πάρει την ανηφόρα.

Σύμφωνα με έρευνα που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, η μέση τιμή στο σουβλάκι στην Αττική έχει εδραιωθεί στα 3,5 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη η τιμή του σάντουιτς σκαρφάλωσε στα 3,54 ευρώ. «Υπάρχει ραγδαία αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες. Στα κρέατα, στις πίτες, στις πατάτες. Ειδικά με το λάδι έχουμε μεγάλο πρόβλημα Επίσης υπάρχει πρόβλημα με τους διανομείς με την αύξηση των καυσίμων» αναφέρει επαγγελματίας του χώρου.

Σουβλάκι: Η τιμή ανεβαίνει, η ποσότητα όμως πέφτει

Ωστόσο σε πολλές περιοχές της χώρας η αύξηση της τιμής συνοδεύεται με μείωση της ποσότητας. Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο για τον Ιούνιο προκύπτουν νέα υψηλότερα επίπεδα τιμών στο διαχρονικά αγαπημένο φαγητό. Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται ολοένα και περισσότερα, το τυλιχτό στην Κρήτη με γιαούρτι και όχι τζατζίκι, κινείται στα 3,62 ευρώ.

Όπως προειδοποιούν οι επιχειρηματίες του χώρου, το μπαράζ ανατιμήσεων ίσως οδηγήσουν και σε νέες αυξήσεις στο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις