Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Bίντεο: Σκληρές μάχες στο Αzot – Εκατοντάδες Δυτικοί «εθελοντές» έχουν οχυρωθεί στο βιομηχανικό συγκρότημα

 


Bίντεο από μάχες στην βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντονέτσκ με μέλη της «Διεθνούς Λεγεώνας» να πολεμούν κατά ρωσικών δυνάμεων δημοσίευσαν οι Ουκρανοί.

Οι μάχες αυτές λαμβάνουν χώρα στο χημικό εργοστάσιο του Azot αλλά το ουσιώδες είναι πως από την προφορά και τα αγγλικά που ακούγονται είναι σαφές ότι κι άλλοι Αμερικανοί πολεμούν εκεί κατά των δυνάμεων της Μόσχας.

Όλοι καλύπτονται υπό την ονομασία «εθελοντές» ή «μισθοφόροι» αλλά φαίνεται πως οι ΗΠΑ είχαν μεθοδικό σχέδιο για το πως να εισάγουν δυνάμεις στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς αυτές να εμπλακούν επισήμως.

Πολλοί από τους «μισθοφόρους» της Δύση παραιτήθηκαν από τους Στρατούς τους τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία δήθεν για να πολεμήσουν για τα… ιδεώδη τους.

Ακόμα και οι κάτοικοι του Σεβεροντονέτσκ αναφέρουν πως βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο «πάρα πολλοί ξένοι μισθοφόροι».

Πάντως οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο με την παράδοση ομάδας Ουκρανών στρατιωτών σε τομέα του βιομηχανικού συγκροτήματος του Azot.

To Azot βρίσκεται πολύ κοντά στο Λίζιτσανσκ στις όχθες του ποταμού Ντονέτσ και οι Ουκρανοί προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν ως «γέφυρα» για να διεισδύουν δυνάμεις τους.

Έχει παρόμοια κατασκευή με το Azovstal και αναμένεται να καθυστερήσει τους Ρώσους πολύ.

Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο με τον έναν εκ των δύο Αμερικανών «εθελοντών» που έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αιχμαλωτίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις