Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Bερολίνο: «Δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα αντέξει η γερμανική οικονομία τις συνέπειες από τις αντι-ρωσικές κυρώσεις»

 


Πρόβλεψη-σοκ για «δραματικές αυξήσεις του κόστους θέρμανσης το φθινόπωρο και το χειμώνα» έκανε ο αντικαγκελάριος, υπ. Οικονομίας και αρμόδιος για ενεργειακά Ρόμπερτ Χάμπεκ  μιλώντας στην εκπομπή Maybrit Illner του δεύτερου προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Ο πολιτικός των Πρασίνων διερωτήθηκε εκτός αυτού αν η Γερμανία αντέξει σε βάθος χρόνου να στηρίζει την Ουκρανία, αλλά και κατά πόσο η γερμανική οικονομία θα μπορέσει να υπομένει τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών θα αρκέσουν για να εγγυηθεί η κοινωνική ειρήνη και το αίσθημα των πολιτών ότι ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία:

«Θα είναι το κρίσιμο ερώτημα το φθινόπωρο και το χειμώνα», υπογράμμισε ο αντικαγκελάριος.

Αν αυτή είναι η μοίρα που περιμένει την πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Είναι πρώτη φορά που ο νούμερο 2 της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχεται δημοσίως ότι οι αντι-ρωσικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά στην Γερμανία παρά στην Ρωσία και ότι η στήριξη άνευ όρων που δόθηκε στην Ουκρανία δεν θα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει δημιουργηθεί μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Δύση που δείχνει ότι οι δυτικές χώρες φθείρονται γρηγορότερα από ότι η Ρωσία (για την ακρίβεια μάλιστα η Ρωσία ενδυναμώθηκε οικονομικά) και ήδη έχουν παρουσιαστεί δηλώσεις, άρθρα και προσωπικότητες που δείχνουν ότι «θα ήταν καλύτερα για όλους αν η Ουκρανία προχωρούσε εδώ και τώρα σε παραχωρήσεις προς την Μόσχα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις