Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Europol: «Δεν ξέρουμε που καταλήγουν τα δυτικά όπλα που πάνε στην OYKPANIA»


 Η Europol προειδοποιεί για την τύχη των δυτικών όπλων στην Ουκρανία τα οποία μπορεί να καταλήγουν σε τρομοκρατικές και εγκληματικές ομάδες καθώς κανείς δεν ξέρει που πάνε μόλις περάσουν τα ουκρανικά σύνορα!

Τα όπλα που παραδίδονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία θα μπορούσαν τελικά να καταλήξουν στα χέρια εγκληματιών που δρουν στην ήπειρο, προειδοποίησε η επικεφαλής της Europol Catherine De Bolle.

Η De Bolle είπε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι μια ανησυχία ήταν «το πού βρίσκονται τα όπλα που παραδίδονται αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία».

Πρόσθεσε ότι όταν τελειώσει η σύγκρουση, η Europol θέλει «να αποτρέψει μια κατάσταση παρόμοια με αυτή πριν από 30 χρόνια στον Βαλκανικό πόλεμο. […] Τα όπλα από αυτόν τον πόλεμο εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από εγκληματικές ομάδες σήμερα».

Η Europol «θα συγκεντρώσει μια διεθνή ειδική ομάδα που θα αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο De Bolle.

Η Δύση, ήδη πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, έχει δώσει αμέτρητους τόνους οπλικά συστήματα.

Πολύ πρόσφατα μάλιστα Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν πως δεν γνωρίζουν πού καταλήγουν οι οπλισμοί του στέλνουν άπαξ και περάσουν τα σύνορα με την Πολωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις