Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Όλοι «προσκύνησαν» την Τουρκία στη σύνοδο του NATO στη Mαδρίτη και όλοι ήθελαν συνάντηση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν… Η Ελλάδα απούσα


 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αναμφίβολα ο μεγάλος νικητής της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Επέτρεψε την είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, πήρε τα F-16 Block 72 Viper και οι οι πάντες τον προσκυνούσαν: Τζο Μπάιντεν, Εμμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον παρακαλούσαν την τουρκική αντιπροσωπεία για μια συνάντηση μαζί του.

Μια χώρα που όχι απλώς αρνείται να επιβάλλει εμπάργκο στη Ρωσία, αλλά έχει αγοράσει τους ρωσικούς S-400, εισβάλλει όπου θέλει, όποτε θέλει κλπ.

Αυτή την χώρα προσκυνούν στο ΝΑΤΟ.

Ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Πριν ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συνομιλίες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε επίσης τον Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Προέδρου Φαχρετίν Αλτούν ο Προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν και ο διευθυντής της MIT Χακάν Φιντάν (σ.σ. ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Τουρκία στη συνάντηση αυτή)…

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, και έδωσε τα εύσημα στον Τούρκο Πρόεδρο «για τις προσπάθειές του για να βρεθεί μια έξοδος διαφυγής για τα ουκρανικά σιτηρά».

Με τη σειρά του ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τα σχέδια ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις