Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

O ΠΟΥ διερευνά αν ο Covid-19 διαδόθηκε σκοπίμως σε «ανθρώπινους πληθυσμούς» με έμμεσο ή άμεσο τρόπο - Tι αναφέρει η έκθεση του Οργανισμού

 


O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διερευνά την πιθανότητα να διαδόθηκε σκοπίμως ο Covid-19 ανάμεσα «σε ανθρώπινους πληθυσμούς» με έμμεσο ή άμεσο τρόπο δικαιώνοντας όλους όσους πιστεύουν πως μπορεί να υπήρχε εγκληματικός σχεδιασμός πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η πρώτη προκαταρκτική έκθεση του ΠΟΥ δημοσιεύτηκε πριν μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου του 2022.

Σε μια πρώτη «Προκαταρκτική Έκθεση του SAGO»,το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων έχει πλέον ορίσει στο σημείο «Στόχοι και Καθήκοντα» (σελίδα 8) ως μελλοντικό τομέα ευθύνης του ΠΟΥ «την ανάπτυξη , παρακολούθηση και υποστήριξη των επόμενων βημάτων στις μελέτες για την προέλευση του SARS-CoV-2».

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ: ” Έκθεση της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την νόσο του κορωνοϊού 2019 (COVID-19)”, η έκθεση αναφέρεται στα ευρήματα και τις αξιολογήσεις ενός ταξιδιού από «25 εθνικούς και διεθνείς εμπειρογνώμονες» την περίοδο από 16 έως 24 Φεβρουαρίου 2020, με διαμονές «στην πόλη του Πεκίνου και στις επαρχίες Sichuan (Chengdu), Guangdong (Guangzhou). ,

Στη σελίδα 14 του πρόσφατα δημοσιευμένου εγγράφου λέει στο κεφάλαιο: “3.1.5 – Η πιθανότητα παραβίασης των μέτρων βιοασφάλειας ή βιοασφάλειας“: «Κατά την διάρκεια αυτής της πανδημίας και σε προηγούμενες επιδημίες, υπήρξε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα να εισέλθουν νέα παθογόνα στον ανθρώπινο πληθυσμό ως αποτέλεσμα παραβίασης της βιοασφάλειας σε εργαστηριακή ή επιτόπια δραστηριότητα».

«Μια πιθανή παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας μπορεί να προκληθεί από τυχαίο συμβάν ή διαδικαστική αποτυχία που οδηγεί σε μόλυνση του προσωπικού που εργάζεται σε ένα εργαστήριο κατά την χρησιμοποίηση ζώων ή τη συλλογή δειγμάτων σε ένα χωράφι.

Τέτοιες παραβιάσεις της βιοασφάλειας μπορεί επίσης να έχουν ως αποτέλεσμα την τυχαία ή σκόπιμη απελευθέρωση παθογόνων παραγόντων από ένα εργαστήριο και σε ανθρώπινους πληθυσμούς ή στο περιβάλλον, άμεσα ή έμμεσα».

Αν έγινε σκόπιμα η διάδοση του ιού, ποιοι το έκαναν και που αποσκοπούσαν;

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια νέα Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα «για την προέλευση των νέων παθογόνων παραγόντων».

Μία ανώτατη υπάλληλος του ΠΟΥ, η Αμερικανίδα επιδημιολόγος Maria Van Kerkhove, δήλωσε τον Φεβρουάριο του 2022:

“Απαιτούνται πολλές περισσότερες μελέτες για να κατανοήσουμε πραγματικά την προέλευση αυτού του ιού. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες.”

Το όνομα της ομάδας, SAGO, αντιστοιχεί στον αγγλικό όρο Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens. Το τελικό διεθνές καστ ανακοινώθηκε τελικά τον Νοέμβριο του 2021 . Ο ιολόγος Charité Christian Drosten είναι ο μόνος Γερμανός επιστήμονας μεταξύ των 28 μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις