Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Λάρισα: Αναβιώνει φονικό που έγινε μέσα στη φυλακή «για λόγους Tιμής και βεντέτας»


 Το έγκλημα έγινε μέσα στις φυλακές της Λάρισας

Για τις 24 Ιουνίου διακόπηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας, η δίκη ενός 42χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος παραπέμπεται κατηγορούμενος για

ανθρωποκτονία από πρόθεση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για οπλοχρησία και για κατοχή όπλου στη Φυλακή.

Μια δολοφονία που έγινε στις 20 Μαρτίου 2015, στις φυλακές Λάρισας, όταν ο 42χρονος «για λόγους τιμής και βεντέτας» πήρε την εκδίκησή του για έναν φόνο που είχε γίνει πριν 20 χρόνια στη χώρα του. Μαχαίρωσε θανάσιμα έναν 47χρονο ομοεθνή του επειδή, μέλος της οικογένειάς του, είχε σκο­τώσει στην Αλβανία τον θείο του. Ο 42χρονος, αφού σκότωσε τον 47χρονο, στη συνέχεια τραυμάτισε σοβαρά άλλον 46χρονο συγκρο­τούμενο, επίσης ομοεθνή, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελευθερία».

Σαν σενάριο από ταινία

Στο κατηγορητήριο, η περιγραφή της δολοφονίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από σενάρια αστυνομικών ταινιών, για ένα φονικό που έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά τη μεταγωγή του 47χρονου στις Φυλακές Λάρισας. Ο 42χρονος, ενώ προηγουμένως είχε «επισκεφθεί συγκρατού­μενο στο κελί του για καφέ και για συλλογή πληροφοριών για το υποψήφιο θύμα του», επέλεξε στη συνέχεια το «κατάλληλο, τυφλό από τις κάμερες των Φυλακών» σημείο όπου με δύο αυτοσχέδια μεταλλικά μαχαίρια, στις 16.09 της 20ης Μαρτίου 2015 «επιτέθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα» στον 47χρονο μαχαιρώνοντάς τον (και) στην καρδιά.

Ο 47χρονος «εξαιτίας των βαρύτα­των πληγμάτων του, έχασε τις αισθήσεις του» και «έπεσε στο πλα­τύσκαλο μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου της Γ πτέρυγας», «μέσα σε λίμνη αίματος, αφού προηγουμένως σύρθηκε μά­ταια προς το ισόγειο αναζητώντας βοήθεια».

Ο 42χρονος, δέκα λεπτά αργότερα με τα ίδια μαχαίρια επιτέθηκε κατά έτερου ομοεθνή του, ενός 46χρονου, τη στιγμή που αυτός βρισκό­ταν στον διάδρομο των θαλάμων κράτησή της Γ πτέρυγας.

Ο 47xpovos βρέθηκε αιμόφυρτος από άλλους συγκροτούμενους που τον μετέφεραν στο θυρωρείο της Γ’ Πτέρυγας ενώ άλλοι Αλβανοί κρα­τούμενοι μετέφεραν στον ίδιο χώ­ρο, υποβασταζόμενο, και τον 46χρονο συμπατριώτη τους, τραυ­ματισμένο στο πρόσωπο και στο σώμα».

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι δύο Αλβανοί διακομίσθηκαν στο Πανε­πιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά ήταν ήδη αργά για τον 47χρονο, σε αντίθεση με τον 46χρονο, ο οποίος σώθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση.

Πίσω στις Φυλακές ο 42xpovos με «κηλίδες αίματος στα ρούχα του» και «ουλή στη δεξιά παλάμη από τη μεταλλική λάμα» (σ.σ. αυτοσχέ­διο μαχαίρι) «που χρησιμοποίησε για τη διάπραξη των εγκλημάτων του» επέστρεψε στο κελί του, όπου ανέμενε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους «για να τους παραδώσει τα δύο αυτοσχέδια μαχαίρια που κατείχε, ζητώντας επίσης από τους σωφρονιστικούς «να μην τα αγγίξει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις