Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Η Ρωσία «Xτυπάει» την «πόρτα» των ΗΠΑ: Η Νικαράγουα επέτρεψε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην επικράτειά της «Για λόγους αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών»


 Η κυβέρνηση του προέδρου της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα εξουσιοδότησε ρωσικά στρατεύματα όπως και ρωσικά αεροπλάνα και πλοία να αναπτυχθούν στη Νικαράγουα για σκοπούς εκπαίδευσης, επιβολής του νόμου ή αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Έτσι λοιπόν η Ρωσία ξεπληρώνει με το ίδιο νόμισμα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποκτώντας την δυνατότητα να μεταφέρει ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος χώρας που βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική επικράτεια.

Είναι σαφές ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει ακριβώς το ίδιο αμερικανικό επιχείρημα λέγοντας «δεν υπάρχει κάτι για να ανησυχείτε» και μένει να φανεί αν οι Αμερικανοί θα έχουν ακριβώς την ίδια δυναμική αντίδραση που είχαν και οι Ρώσοι με την Ουκρανία.

Σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα και επιβεβαιώθηκε από τη Ρωσία ο Ορτέγκα θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να εκτελούν καθήκοντα επιβολής του νόμου, «ανθρωπιστικής βοήθεια, αποστολές έρευνας και διάσωσης, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή φυσικών καταστροφών».

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας εξουσιοδότησε επίσης την παρουσία μικρών ρωσικών δυνάμεων για «ανταλλαγή εμπειριών και εκπαίδευσης».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik ότι πρόκειται για διαδικασία «ρουτίνας».

«Μιλάμε για μια διαδικασία ρουτίνας που θα γίνεται δύο φορές το χρόνο προκειμένου να αναπτυχθεί συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και επειγουσών αντιδράσεων, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών», είπε η Ζαχάροβα.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα κάλεσε τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να εισέλθουν στην χώρα του το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης Όλγα Σκαμπίεβα είπε: «Είναι καιρός η Ρωσία να αναπτύξει κάτι ισχυρό πιο κοντά σε αμερικανική πόλη»!

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είναι εντυπωσιακή η ανακοίνωση του Ντάνιελ Ορτέγκα, του Προέδρου της Νικαράγουα.

Επέτρεψε σε ρωσικά στρατεύματα, πλοία και αεροπλάνα να εισέλθουν στην Νικαράγουα φυσικά μονάχα για ανθρωπιστικούς σκοπούς…

Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να εισέλθουν στην Νικαράγουα το 2ο εξάμηνο του 2022.

Αν αμερικανικά πυραυλικά συστήματα μπορούν σχεδόν να φτάσουν στην Μόσχα από την ουκρανική επικράτεια, ήρθε η ώρα η Ρωσία να παρουσιάσει κάτι πανίσχυρο πιο κοντά στην Αμερική…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις