Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ξαφνικός θάνατος 22χρονου εμβολιασμένου στην Σίφνο: Βγήκε από τη θάλασσα και πέθανε – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 


Πιθανολογείται ότι ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή - Δεν αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας

Το πρωί της Πέμπτης έγινε η ιατροδικαστική εξέταση στον 23χρονο Θανάση από τη Λαμία που πέθανε ξαφνικά ενώ έκανε διακοπές στη Σίφνο με την παρέα του.

Ο καρδιολόγος και στενός φίλος της οικογένειας Παναγιώτης Ιακωβής μίλησε στο Lamiareport.gr, σχετικά με τα πρώτα ευρήματα από την νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του 23χρονου. «Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από την ιατροδικαστική εξέταση αναφέρουν καρδιοαναπνευστικη ανακοπή, ισχαιμία του μυοκαρδίου και εικόνα πνευμονικού οιδήματος» σημείωσε έχοντας πάρει την άδεια από την οικογένεια του Θανάση Ζέρβα να μεταφέρει την επιστημονική του άποψη.

«Η νεκροψία δεν έδειξε κάποια φλεγμονή ή κάποια άλλη ασθένεια της στεφανιαίας αρτηρίας για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις. Δυστυχώς ανάλογα επεισόδια μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε άνθρωπο, που μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί, χωρίς να έχει ποτέ πρόβλημα με την καρδιά του» πρόσθεσε ο ίδιος και επανέλαβε πως ο άτυχος νέος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

«Προσωπικά δεν είχα εξετάσει ποτέ τον Θανάση, η μητέρα του όμως που είναι εξαιρετική παθολόγος δεν είχε εντοπίσει ποτέ κάποιο καρδιολογικό θέμα. Σας είπα άλλωστε ότι και η ιατροδικαστική έκθεση δεν περιλαμβάνει κάτι παθολογικό στη στεφανιαία».

Με αφορμή δημοσιεύματα που ανέδειξαν την covid-19 ως αιτία θανάτου του 23χρονου και κάποια πιο ακραία που έκαναν λόγο για παρενέργειες του εμβολίου ο γιατρός τόνισε: «Ας μην ακούγεται και γράφεται ότι να ‘ναι από διάφορους πριν βγουν, όσοι έχουν δει και έχουν εξετάσει, να μιλήσουν. Τα πρώτα ευρήματα δεν δείχνουν αλλοιώσεις που σχετίζονται με την covid και καμιά από τις γνωστές και αντιμετωπίσιμες παρενέργειες των εμβολίων. Ας είμαστε προσεκτικοί σεβόμενοι τη μνήμη ενός θαυμάσιου παιδιού που έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να απαντηθούν τα ερωτήματα που μας βύθισαν στο βαρύ αυτό πένθος».

Την νεκροψία – νεκροτομή διενήργησε ο ιατροδικαστής και προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας.

Το απόγευμα στην Λαμία η κηδεία του 23χρονου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (28/7) στις 18:00’ η εξόδιος ακολουθία του 23χρονου Θανάση Ζέρβα που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Συγκλονισμένη από τον ξαφνικό θάνατο του 23χρονου είναι ολόκληρη η πόλη που έχει βυθιστεί στο πένθος.

Ο Θανάσης ήταν γιος του γνωστού στην περιοχή αρχιτέκτονα-μηχανικού Δημήτρη Ζέρβα και της παθολόγου γιατρού Δέσποινας Κουντούρη, ενώ είχε και μια δίδυμη αδελφή την Ειρήνη. Ο 23χρονος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο ΕΜΠ και επιλέγοντας τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις