Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Συγκλονίζει ο στραγγαλισμός Νιγηριανού από Ιταλό στο δρόμο – Kανείς δεν προσπάθησε να τον σταματήσει

 


Συγκλονίζει τον κόσμο η είδηση για τον στραγγαλισμό Νιγηριανού από Ιταλό, σε δρόμο, στην Κεντρική Ιταλία, ενώ κανείς από τους περαστικούς που κατέγραφαν τη σκηνή με τα τηλέφωνά τους, δεν επιχείρησε να αποσοβήσει την ανθρωποκτονία. 

Στην Ιταλία, έχει προκαλέσει σοκ η δολοφονία του Νιγηριανού Αλίκα Ογκορκούκβου, 39 ετών, στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Το θύμα, που ήταν πλανόδιος πωλητής, χτυπήθηκε με πατερίτσα και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια, από τον Φιλίπο Φερλάτσο, 32 ετών.

Στην αρχή, ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο Νιγηριανός (που ήταν ανάπηρος μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα) παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την ανάκριση, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο, και ότι ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει, και μάλιστα επαιτώντας, λίγα χρήματα από τον Φερλάτσο.
Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ πολλοί κάτοικοι της Τσιβιτανόβα τράβηξαν την σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα, κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει την δολοφονική βία του 32χρονου.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, από την άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας, μέχρι την Ιταλική Αριστερά, καταδίκασαν χωρίς καμία περιστροφή την βάρβαρη αυτή δολοφονία.
Περίπου 100 Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Τσιβιτανόβα, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας, και εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.

 

(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις