Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Με άγριες διαθέσεις περιμένουν στην Βουλή τον Κ.Μητσοτάκη: Τον «στριμώχνουν στην γωνία» για το σκάνδαλο Novartis

 


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Tο απαλλακτικό βούλευμα έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τον ίδιο και την κυβέρνησή του

«Σφυροκόπημα» για την υπόθεση της Novartis αναμένεται να δεχτεί ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών πριν από τις προδιαγραφόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Μετά την κατάρρευση για τα περί δήθεν σκευωρίας, είναι σαφές ότι το πολιτικό σκηνικό είναι διαφορετικό και εξαιρετικά δυσμενές για τον Κ.Μητσοτάκη.

Μετά την απαλλαγή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέως κυρίας Τουλουπάκη για την κατηγορία της σκευωρίας, αλλά και των εκδοτών και δημοσιογράφων που ερεύνησαν το σκάνδαλο, τους οποίους ο ίδιος είχε αποκαλέσει «συμμορία και υπόκοσμο» θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει για όλα αυτά και θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένα πειστικό αφήγημα.

Ο πρωθυπουργός που δεν έχει μιλήσει μετά το βούλευμα, έχει ετοιμάσει σχετική ομιλία, την οποία θα χρησιμοποιήσει στη δευτερολογία του, αφού ακούσει τι θα πει ο Α.Τσίπρας ο οποίος πέραν του σκανδάλου θα μιλήσει και για τα Ελληνοτουρκικά.

Πάντως από εδώ και στο εξής η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για προκηρύξει εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο.

Ποτέ στην πολιτική ιστορία δεν κατάφερε καμία κυβέρνηση να σταθεί όταν την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχε αποκτήσει η αντιπολίτευση.

Το μόνο που ελπίζουν στην κυβέρνηση είναι μην έχουν πολλά δυσάρεστα γεγονότα με πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι.

Γιατί αν έχουν το να προκηρύξεις εκλογές μέσα σε τέτοιο κλίμα θα είναι πολιτική αυτοκτονία.

Πάντως η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαθέτει πλέον στο πολιτικό της οπλοστάσιο και το αφήγημα της Novartis.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται περί σκανδάλου γιατί αποφάνθηκε η ίδια η Δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις