Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Bασίλισσα Eλισάβετ: Aναστάτωση στη νεκρική πομπή στο Εδιμβούργο

 


Ο Άντριου, 62 ετών, δεν θα επιτρέπεται να φοράει στρατιωτική στολή στις περισσότερες τελετουργικές εκδηλώσεις για τον θάνατο της βασίλισσα

Φραστική επίθεση δέχτηκε, το πρωί της Δευτέρας, ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος ακολούθησε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ κατά την πομπή, στο Εδιμβούργο.

Ένας νεαρός άνδρας καταγράφηκε σε βίντεο να φωνάζει «Άντριου, είσαι ένας άρρωστος γέρος» προτού τον ρίξουν στο πάτωμα ένας πολίτης και ένας αστυνομικός.

Ακολούθησε μια σύντομη συμπλοκή, προτού ο αστυνομικός τον οδηγήσει μακριά, καθώς εκείνος φώναζε «αηδιαστικό» και «δεν έχω κάνει τίποτα κακό». 

Δεν του επετράπη να φορά στρατιωτική στολή

Ο Δούκας του Γιορκ -ένας βετεράνος του πολέμου των Φώκλαντ- φορούσε μαύρο κοστούμι για τη σημερινή περίσταση. Ο Άντριου, 62 ετών, δεν θα επιτρέπεται να φοράει στρατιωτική στολή στις περισσότερες τελετουργικές εκδηλώσεις για τον θάνατο της βασίλισσα, αφού έχασε την ιδιότητα του εργαζομένου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Ωστόσο, μια ειδική εξαίρεση θα γίνει για τον Άντριου, ως ειδικό σημάδι σεβασμού προς τη βασίλισσα, στην τελευταία αγρυπνία στο Westminster Hall, ανέφεραν πηγές.

Το βίντεο με τη σύλληψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις