Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Kούγιας για εισαγγελική πρόταση για Πισπιρίγκου – «Mας Eνδιαφέρει η Kρίση δικαστών και ενόρκων»


 Θέση σχετικά με την εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας πήρε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητεί η 33χρονη να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εις βάρος του 9χρονου παιδιού της, το οποίο κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022, συνεπεία θανατηφόρας δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία «κεταμίνη», όπως αναφέρεται στην τοξικολογική έκθεση.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, τόνισε ότι: «εμάς μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται».

Αναλυτικά όλη η δήλωσή του:

«Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κυρία Σωτηρία Πισπιρίγκου.

Όπως επί σχεδόν 5 δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.

Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός ή μιας εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσότερων Ελλήνων πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση.

Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κυρία Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός ή μιας εισαγγελέως εναντίον οπιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα όσον αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου.

Σέβομαι τους εισαγγελείς και το έργο τους, αλλά ούτε οι εισαγγελείς ούτε εμείς οι δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το δικαστήριο, ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση» σημειώνει η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις