Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

M.Zαχάροβα σε Tζ.Mπάιντεν: «Nα Mας πεις εάν είσαι εσύ ο υπεύθυνος για την δολιοφθορά στον Nord Stream»

Μπάιντεν για Nord Stream: «Θα βρούμε τρόπο να τον εξουδετερώσουμε – Σας το υπόσχομαι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πριν την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, στις 7 Φεβρουαρίου ότι οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα να εξουδετερώσουν και τους δύο αγωγούς φ.α. που φτάνουν στην Γερμανία.

 

Σε ερώτηση που του είχε απευθύνει Γερμανίδα δημοσιογράφος είχε απαντήσει:

«Εάν η Ρωσία εισβάλλει… τότε δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2. Θα τον σταματήσουμε».

Τότε η Γερμανίδα  δημοσιογράφος τον ρώτησε «και πως θα το κάνετε αυτό;» για να λάβει την απάντηση:

«Σας υπόσχομαι. Είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό», είπε ο Τζο Μπάιντεν όπως και έγινε.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντήσει  εαν οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ  στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, αφού «αμερικανικές εταιρείες αποκομίζουν τεράστια κέρδη» στις αγορές.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ έκαναν πράξη την απειλή τους», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ στις αρχές Φεβρουαρίου ότι η Ουάσινγκτον θα «έβαζε τέλος» στον Nord Stream 2 αν η Ρωσία επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Σήμερα, η Ζαχάροβα τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα λόγια του».

«Η Ευρώπη πρέπει να μάθει την αλήθεια», πρόσθεσε, ενώ τα αίτια της δολιοφθοράς  που εντοπίστηκαν στους Nord Stream 1 και 2 είναι ακόμη άγνωστα.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι είναι «βλακώδεις και παράλογες» οι υποψίες ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις διαρροές, επειδή η Ουκρανία κατήγγειλε «μια προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση» από τη Ρωσία εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών.

«Βλέπουμε την υστερική αντίδραση των Πολωνών και τα τεράστια κέρδη των Αμερικανών προμηθευτών υγροποιημένου φυσικού αερίου, που έχουν πολλαπλασιάσει τις προμήθειές τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις