Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

O M.Βορίδης διαψεύδει τον K.Mητσοτάκη για τα περί «ρωσικής εμπλοκής στις εθνικές εκλογές» - Ο ΥΠΕΣ «αδειάζει» τον πρωθυπουργό


 Αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «περί ρωσικής επίθεσης στο ηλεκτρονικό σύστημα των εθνικών εκλογών» πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή.

Δηλαδή ο ΥΠΕΣ Μ.Βορίδης διαψεύδει ευθέως τον πρωθυπουργό ο οποίος προ μηνός είχε δηλώσει πως ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν θέλει την ανατροπή του.


Μάλιστα άσκησε κριτική στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη που κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση σημειώνοντας πως ο θεσμικός κοινοβουλευτικός διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται επι δημοσιογραφικών σχολίων και εκτιμήσεων.

Μόνο που δεν ήταν δημοσιογραφικά σχόλια ούτε διαδόσεις στα social media αλλά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Δεν έχω πει τίποτα για τη Ρωσία ή για εμπλοκή οποιασδήποτε χώρας στις εθνικές εκλογές. Όταν διαβάσετε κάτι ή για εμπλοκή οποιασδήποτε χώρας στην εθνικές εκλογές.

Όταν κ. Ζαχαριάδη την επόμενη φορά διαβάσετε κάτι στα social media ή ακούσετε κάποιο σχόλιο στην τηλεόραση δεν είναι υποχρεωτικό να έρθουμε εδώ και να το συζητάμε δεν είναι υποχρεωτικό να ερχόμαστε εδώ να το συζητάμε.

Αν ακούσετε εμένα να λέω κάτι τότε έχει ένα νόημα να με καλέσετε στη Βουλή για να το συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

 


Κατά την δευτερολογία του πρόσθεσε

«Μας φέρατε εδώ για να συζητήσουμε αν θα επηρεάσει η Ρωσία τις εθνικές μας εκλογές. Το κάνατε γιατί το ακούσατε στην τηλεόραση. Έχετε μπερδέψει τα social media με την κοινοβουλευτική συζήτηση… Δικαίωμα σας να καταθέτετε όποια ερώτηση θέλετε. Έκκληση θα κάνω. Μη με φωνάζετε στη Βουλή κάθε φορά που διαβάζετε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις