Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Πόσο ανόητοι: Νομιμοποίησαν πλήγμα της Pωσίας στην Eλλάδα! – «Είμαστε σε συμβατικό πόλεμο με Ρωσία» δηλώνει ο Κ.Σκρέκας

 Τρίτη δήλωση περί «κήρυξης πολέμου» στη Ρωσία μετά από πρωθυπουργό και Ν.Μπακογιάννη

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί του Σαββάτου, κήρυξε και αυτός με την σειρά του, μετά τον πρωθυπουργό και την Ντόρα Μπακογιάννη, τον πόλεμο στην Ρωσία προχωρώντας σε μία ανόητη δήλωση:


 

«Βεβαίως έχουμε έναν πόλεμο και δεν θα σταματήσω να το λέω, συμβατικό και ενεργειακό με την Ρωσία»!

Συμβατικός πόλεμος σημαίνει πως ενώ πριν η Ρωσία δεν νομιμοποιούνταν με βάση το διεθνές δίκαιο να πλήξει στόχους στην Ελλάδα, τώρα με την δήλωση αυτή από τον ΥΠΕΝ και νωρίτερα από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, η Ρωσία νομιμοποιείται να πλήξει στόχους όπως η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη που διατηρούν μεγάλες αμερικανικές βάσεις.

Είχε προηγηθεί πρώτα η δήλωση της Ν.Μπακογιάννη αλλά η συγκεκριμένη δεν είναι κυβερνητικός αξιωματούς. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός όμως είναι και άρα η «κήρυξη πολέμου» είναι επίσημη και νομιμοποιούν την Ρωσία να προβεί σε ανάλογες ενέργειες.

Η συγκεκριμένη φράση ακούγεται μετά το 4:20

Ο ενεργειακός πόλεμος είναι αντιληπτός, αν και πρόκειται περισσότερο για αυτοάμυνα της Ρωσίας απέναντι στις κυρώσεις που της έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι.

Συμβατικός γιατί; Συμβατικός πόλεμος σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν ήδη εχθροπραξίες επί του πεδίου της μάχης. Εκτός αν εννοεί τα ελληνικά ΤΟΜΑ BMP-1 που έχουν δοθεί στους Ουκρανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις