Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αγωγή 100 χιλ KATA Μητσοτάκη καταθέτει την Πέμπτη ο Βαξεβάνης


 Ο εκδότης ζητά 100 χιλιάδες ευρώ για όσα ισχυρίστηκε εναντίον του ο πρωθυπουργός, σχετικά με ροή χρήματος από τη Ρωσία. 

Την «υπόσχεσή» που είχε δώσει πριν από λίγες ημέρες δρομολογεί ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης. Όπως δήλωσε ο ίδιος από το ειδικό δικαστήριο (για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016), θα καταθέσει την Πέμπτη αγωγή κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας 100 χιλιάδες ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι αιτία για την αγωγή είναι όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στον ΑΝΤ1, για εμπλοκή του εκδότη σε ροή χρήματος από τη Ρωσία.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όπως είχε δημοσιεύσει το documentonews.gr, ο πρωθυπουργός κατασκεύασε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου και μάλιστα το 2016, βάσει της οποίας ο εκδότης του Documento «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Η επίσημη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς συντάκτες, ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Μετά το πέρας της συνέντευξης, το documentonews.gr επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να απαντήσει επισήμως για το ποια είναι η εν λόγω απόφαση. Σύμφωνα πάντα με το documentonews.gr, ο Γιάννης Οικονόμου δεν θυμόταν αν η απόφαση είναι «το 2016 ή το 2017» και ανέφερε πως θα κάνει τα ανάλογα τηλεφωνήματα για να ενημερωθεί.

Mετά την ενημέρωση που φέρεται να έλαβε ο Γ. Οικονόμου από τους συνεργάτες του, επικαλέστηκε «την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022», χωρίς να περιλαμβάνει στην απάντησή του καμία δικαστική απόφαση «το 2016», όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, στην εν λόγω απόφαση πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του Κ. Βαξεβάνη, τονίζει το documentonews.gr, που έχει αναρτήσει τη σχετική απόφαση στον ιστότοπό του.

Σε κάθε περίπτωση, το documentonews.gr ξεκαθάρισε πως καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομα του Κ. Βαξεβάνη σε τέτοιου είδους υπόθεση. Έτσι, ο εκδότης του Documento δεσμεύτηκε να καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού, προχωρώντας στην εξής δήλωση: «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις