Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

«Kιβωτός του Kόσμου»: Έλαβε σχεδόν 28 εκατ. ευρώ σε δωρεές μέσα σε μία τετραετία


 Τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, παράλληλα με την έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες Αρχές για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων που διέμεναν στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση, προκαλούν αίσθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LiveNews, από τον οικονομικό έλεγχο στην «Κιβωτό» προέκυψε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που είχαν προσφέρει ιδιώτες στην «Κιβωτό» με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της. Την ίδια χρονική περίοδο, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες της εκπομπής, αναφέρουν ότι για το 2022 οι δωρεές στην «Κιβωτό» ανήλθαν σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να βοηθήσουν.

Όπως προκύπτει και από την ιστοσελίδα της Οργάνωσης, έχει 52 χορηγούς.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει φορολογικό έλεγχο τόσο για την κινητή όσο και για την ακίνητη περιουσία της «Κιβωτού». Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το πώς διατέθηκαν τα χρήματα που λάμβανε η «Κιβωτός» από το κράτος, από χορηγίες και δωρητές και εάν αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που δόθηκαν.

Επίσης, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει έλεγχο και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της «Κιβωτού». Σε ό,τι αφορά στον πατήρ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, θα εξεταστούν τα οικονομικά τους στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν προσαύξηση της περιουσίας τους, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες του enikos.gr.

Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό. Σε περίπτωση που από τον φορολογικό έλεγχο προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στην οικονομική αστυνομία τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις