Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Τόνγκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι


 Επικίνδυνα κύματα είναι πιθανό να προκληθούν σε μια απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θάλασσα περίπου 207 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης Νεϊάφου, στην Τόνγκα, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Αμερικανική Σαμόα, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποιήσεων για Τσουνάμι του Ειρηνικού (PTWC). Υπάρχει το ενδεχόμενο από τον σεισμό να προκληθούν επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός απόστασης 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του κατά μήκος των ακτών της Νιούε και της Τόνγκα, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το USGS, σύμφωνα με το Reuters.


Newsroom

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θάλασσα περίπου 207 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης Νεϊάφου, στην Τόνγκα, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Αμερικανική Σαμόα, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποιήσεων για Τσουνάμι του Ειρηνικού (PTWC). Υπάρχει το ενδεχόμενο από τον σεισμό να προκληθούν επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός απόστασης 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του κατά μήκος των ακτών της Νιούε και της Τόνγκα, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το USGS, σύμφωνα με το Reuters.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ανέρχεται σε 10 χιλιόμετρα, διευκρινίζει επίσης το USGS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις