Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Δεν είναι Kακόγουστο αστείο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών! Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα


 Άνοιξε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών κατά του κορωνοϊού, τον οποίο εμβολιασμό μάλιστα η κυβέρνηση τον «συστήνει»!

Έτσι παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος για τα μικρά παιδιά να απειληθούν από τον κορωνοϊό και ειδικότερα από τις νυν αδύναμες υποπαραλλαγές του, η κυβέρνηση θέλει να εμβολιαστούν με τα πειραματικά σκευάσματα κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer που είναι κατάλληλα για τις ηλικίες αυτές.

Κι όλα αυτά ενώ το σκάνδαλο Μπουρλά-Φον Ντερ Λάιεν συγκλονίζει την ΕΕ καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ανακοίνωσε έναρξη έρευνας για την αγορά των εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Pfizer!

Πρόκειται για την συνέχεια του σκανδάλου με τις κρυφές συνεννοήσεις της προέδρου της Κομισιόν με τον ισχυρό άνδρα της φαρμακευτικής και τα ύποπτα SMS ενώ ο Α.Μπουρλά απέφυγε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της ΕΕ όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr

Αυτό σημαίνει ότι τελούν υπό διερεύνηση και η Ουρσουλα φον ντέρ Λάιεν όσο και η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη καθώς προχώρησε σε καταναγκασμούς, εκβιασμούς, επιβολές και υποχρεωτικότητες μαζικού εμβολιασμού με το συγκεκριμένο όπως και με άλλα εμβόλια, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και την υγεία χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη z-score η Ελλάδα έχει υπερβάλλουσα θνητότητα τα έτη 2021 και 2022 που είναι χρονιές μαζικών εμβολιασμών κατά Covid-19.

Ο συγκεκριμένος δείκτης επιτρέπει την σύγκριση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και με απλά λόγια, όσο αυξάνεται τόσο αυξάνεται και η περιβάλλουσα θνητότητα.

Κάτι το οποίο δεν συνέβη το 2020 που ήταν χρονιά πανδημίας αλλά δεν είχαν ακόμα βγει τα εμβόλια κατά του Covid-19, ενώ το πολύμηνο ολικό lockdown ξεκίνησε προς το τέλος του έτους.

Tα γραφήματα που δείχνουν την εξέλιξη της θνητότητας και του δείκτη z-score δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα euromomo.eu

Είχε προηγηθεί σχετική σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των όλων των παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά δε αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Παράλληλα, η Επιτροπή έχει εγκρίνει και τον εμβολιασμό με πρώτη αναμνηστική δόση για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους έναντι του κορωνοϊού.

Τα ραντεβού για αναμνηστική δόση σε παιδιά δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις