Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Από την εποχή του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα οστά στα Δερβενοχώρια – Δεν ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου


 Δεν ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου τα τμήματα σκελετού, όπως διάφορες φήμες διακινούσαν, που βρέθηκαν σε σπήλαιο βάθους 60 μέτρων στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια, από σπηλαιολόγους στις 27 Οκτωβρίου.

Από την πρώτη ανθρωπολογική εξέταση που έγινε στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών από καθηγητή ανθρωπολόγο, προκύπτει πως η παλαιότητά τους συμπίπτει χρονολογικά με την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο και ήταν του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για ενήλικο άντρα λευκής φυλής και από την παλαιότητα που εμφανίζουν τα οστά, χρονολογούνται είτε στην εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου είτε του Εμφυλίου Πολέμου, μπορεί και προγενέστερα λόγω των συνθηκών σταθερής θερμοκρασίας και ψύξης εντός του σπηλαίου, σε καμία περίπτωση όμως μεταγενέστερα.

Θα ληφθεί DNA για γενετικό έλεγχο με την βάση εξαφανισμένων προσώπων με τα αποτελέσματα όμως να θεωρούνται από τώρα απίθανα, αφού αν χρονολόγηση είναι αυτή, δεν υπάρχει βάση από εκείνη την εποχή και άρα είναι μάλλον πιθανό να παραμείνουν αταυτοποίητα.

 

 

anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις