Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Κύπρος: Τρόμος για 35xpovo – Πήρε φωτιά το πανάκριβο κινητό του, ενώ το είχε στην τσέπη

 


Τον τρόμο έζησε ένας 35χρονος από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στην Κύπρο όταν το ολοκαίνουργιο και πανάκριβο κινητό του άρπαξε φωτιά, ενώ το είχε στην τσέπη του.

Από την έκρηξη και την φωτιά στο smartphone, υπέστη έγκαυμα στο πόδι.  Ο άνδρας έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο για να κινηθεί νομικά κατά της κατασκευάστριας εταιρείας και της εταιρείας, από την οποία αγόρασε το κινητό τηλέφωνο.

Ο 35χρονος μιλώντας στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” δήλωσε ότι δεν περίμενε πως ένα κινητό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του. Όπως είπε, το αγόρασε (περισσότερα από 1.000 ευρώ) πριν από τρεις μήνες από εταιρεία στο Παραλίμνι. Επειδή επρόκειτο για μεταφορά αριθμού από άλλη εταιρεία, είχε έκπτωση και στη συνέχεια αποπλήρωνε το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις.

Στις 25 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ενώ περπατούσε στον διάδρομο του συγκροτήματος όπου εργαζόταν ως τεχνικός, ένιωσε ένα έντονο κάψιμο στον μηρό του. Αμέσως αντιλήφθηκε ότι προερχόταν από την πλαϊνή τσέπη της επαγγελματικής φόρμας που φορούσε. Ταυτόχρονα, άρχισε να βγαίνει πυκνός καπνός από το σημείο και το κάψιμο γινόταν ακόμη πιο έντονο. Αφού κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε με το κινητό του, πέταξε το κιβώτιο εργαλείων που κρατούσε.

Σε κλάσματα δευτερολέπτων έβγαλε το παντελόνι του, ενώ οι συνάδελφοί του έτρεξαν με πυροσβεστήρα για να τον βοηθήσουν. Παράλληλα, πέταξε το τηλέφωνό του στο έδαφος. Το κινητό είχε μετατραπεί σε βεγγαλικό που έβγαζε λάμψεις. Η θερμότητα που αναπτύχθηκε στην τσέπη του, τού προκάλεσε εκτεταμένο έγκαυμα, λίγο πάνω από το γόνατο. Αμέσως πήγε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

«Πήγαινα καθημερινά στο νοσοκομείο και άλλαζα τους επιδέσμους. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Όταν πλέον κατάλαβα ότι αυτό που συνέβη πιθανόν να οφειλόταν στην μπαταρία του τηλεφώνου, έκανα έρευνα για να δω πού αλλού υπήρχαν παρόμοια περιστατικά. Βρήκα στην Ελλάδα μια – δυο περιπτώσεις, αλλά εκεί το κινητό βρισκόταν στο κομοδίνο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ήταν μια τραυματική εμπειρία γιατί εκτός από το έγκαυμα, αναγκάστηκα να αναπνεύσω τους καπνούς που έβγαιναν από το κινητό», ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» περιγράφοντας την περιπέτειά του.

Ο 35χρονος ανέφερε επίσης ότι την ημέρα που συνέβη το περιστατικό, πήγε στο κατάστημα, από το οποίο αγόρασε το κινητό τηλέφωνο και εξήγησε τι συνέβη. Οι υπεύθυνοι προθυμοποιήθηκαν να το αντικαταστήσουν, ωστόσο, έχει ζητήσει νομική συμβουλή από δικηγορικό γραφείο, λόγω του εγκαύματος και της ταλαιπωρίας που υπέστη. Όπως ανέφερε, προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της κατασκευάστριας εταιρείας και της εταιρείας διάθεσης των συγκεκριμένων κινητών στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις