Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν την Πάβλοβκα στο Ντόνμπας – Το KIEBO ανησυχεί ότι η Μόσχα έχει «στήσει» παγίδα - Ποιοι είναι οι ρωσικοί σχεδιασμοί για τον χειμώνα και την ερχόμενη άνοιξη


 Οι ρωσικές δυνάμεις στο Ντόμπας πέτυχαν μία σημαντική νίκη καταλαμβάνοντας την πόλη Πάβλοβκα και ο δρόμος προς την Boύλενταρ είναι ανοιχτός.

Πριν μερικές εβδομάδες οι Ρώσοι είχαν «πατήσει» πάλι μέσα στην Πάβλοβκα αλλά τελικά απωθήθηκαν και αναγκάστηκαν να ανασυγκροτηθούν για μία νέα επίθεση που τελικώς στέφθηκε με επιτυχία.

Οι πόλεις αυτές βρίσκονται στα δυτικά του Ντονέτσκ και η κατάληψη της Πάβλοβκα είναι αποτέλεσμα της κατάληψης της «Μεγάλης Μυρμηγκοφωλιάς», της πολυεπίπεδης και πολυδαίδαλης οχύρωσης έξω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.


Οι Ρώσοι σήμερα ανέβασαν βίντεο από την Πάβλοβκα με την ύψωση της ρωσικής σημαίας.

Κατά τη διάρκεια παρατεταμένων μαχών, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της πόλης, και ταυτόχρονα απέκρουσε επιτυχώς τις ουκρανικές επιθέσεις από το Βούλενταρ. Η κατάληψη της πόλης Πάβλοβκα έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα αλλά αξιόπιστη επιβεβαίωση έγινε πριν λίγα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και αργότερα το ίδιο το Γενικό οι ρωσικές απώλειες δεν ξεπέρασαν το 1% της μάχιμης δύναμης, ενώ ο αριθμός των τραυματιών δεν ξεπέρασε το 7 %.

Αυτή τη στιγμή η πόλη του Ντονέτσκ μπορεί να «αναπνεύσει» κανονικά καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Σε ότι αφορά την Χερσώνα πάντως παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από την πόλη, το Κίεβο είναι δύσπιστο και ανησυχεί ότι μπορεί να πρόκειται για επιχείρηση παραπλάνησης.

Η Ουκρανία δεν διαβλέπει ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει τη Χερσώνα χωρίς μάχη, δήλωσε το πρωί ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, καθώς στο Κίεβο φοβούνται ότι η τηλεοπτική  ανακοίνωση της Μόσχας για υποχώρηση είναι στην πραγματικότητα μια προσεκτικά στημένη παγίδα.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει κατανοήσει το σκεπτικό του εμπειροπόλεμου στρατηγού Σουροβίκιν. Μέχρι τώρα η επικρατέστερη εκδοχή είναι πως οι Ρώσοι θέλουν να επιβλέψουν και να οχυρώσουν μικρότερες εκτάσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα όπου θα υπάρξει μία αναγκαστική επιβράδυνση των επιχειρήσεων ενώ θα μπορέσουν να ανεφοδιαστούν τα ρωσικά στρατεύματα με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Μετά την άνοιξη στην Δύση θεωρούν πως οι Ρώσοι θα προβούν σε νέες επιθετικές ενέργειες έχοντας προχωρήσει σε νέους σχεδιασμούς που περιλαμβάνουν τα νέα δεδομένα που είναι πως η Ουκρανία έχει παραλάβει απίστευτες ποσότητες δυτικού οπλισμού και ο αριθμός των Δυτικών (πρώην) στρατιωτικών που πολεμούν στην πρώτη γραμμή προφανώς εν γνώσει των κυβερνήσεών τους είναι… απροσδιόριστος.

Οι Ρώσοι αποχωρούν συντεταγμένα από την Χερσώνα και δεν υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια των Ουκρανών να προκαλέσουν κάποια σύγκρουση.

Οι ρωσικές δυνάμεις περνούν στην δεξιά όχθη του Δνείπερου και ανατινάζουν τις τελευταίες εναπομείνασες γέφυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις