Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

«Bομβαρδισμός» δικαστών και εισαγγελέων για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών από τον βουλευτή… της ΝΔ Κ.Τζαβάρα! - Τι του απάντησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος


 Πολλαπλά «εγκεφαλικά» προκαλούν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του βουλευτή Ηλείας της συμπολίτευσης, Κώστα Τζαβάρα, όχι μόνο για τις αντικειμενικές κυβερνητικές ευθύνες στο σκάνδαλο της υποκλοπής των επικοινωνιών δεκάδων πολιτικών και εκατοντάδων επιχειρηματιών, δημοσιογράφων κλπ. αλλά και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά έθεσε ζήτημα πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι οι δικαστές και εισαγγελείς «πετούν χαρταετό» αδιαφορώντας ηθελημένα για την διερεύνηση των κυβερνητικών σκανδάλων, ίσως γιατί… «έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση» όπως λένε στα πηγαδάκια της Βουλής τα στελέχη της αντοπολίτευσης!

«Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση» είπε για την μη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών ο βουλευτής της ΝΔ. «Ειδικά από την στιγμή που αυτά που δει το φως της δημοσιότητας έχουν τόσο περιγραφικές λεπτομέρειες που δεν μπορεί να πει κανείς ότι κινούνται στο χώρο της φαντασίας» κατέληξε για τις ευθύνες των λειτουργών της Δικαιοσύνης ως προς την απροθυμία τους να διερευνήσουν την υπόθεση.


«Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής», υπογράμμισε με έμφαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.


«Ο δημοσιογράφος έχει μόνο υποχρέωση να διασταυρώνει τις πηγές του», συνέχισε το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο οποίος, ερωτηθείς τι θα έκανε αν το όνομα του περιλαμβανόταν σε λίστα θυμάτων παρακολούθησης, επισήμανε με νόημα: «Θα υπεράσπιζα την αξιοπρέπεια μου, προσωπική και πολιτική» ρίχνοντας φαρμακερά βέλη στους συναδέλφους του που σφυρίζουν αδιάφορα.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε παράλειψη της κυβέρνησης το γεγονός ότι «δεν ρώτησε την ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΥΠ και για μία ακόμη φορά εξέφρασε την διαφωνία του με την επίκληση του απορρήτου στο σκάνδαλο των υποκλοπών».


Αναφερόμενος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την προσεχή Δευτέρα, επέμεινε ότι «δεν τίθεται θέμα απορρήτου», διαφωνώντας πλήρως για την κυβερνητική προσέγγιση «από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση».

Απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ανέλαβε να δώσει πριν λίγο ο… Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος!

«Με αφορμή τις άκρως απαξιωτικές δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, του Βουλευτή της Κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα, μεταξύ των οποίων και εκείνη ότι “από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση”, υπενθυμίζεται ότι, επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι Εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση».

Να σημειώσουμε ότι δεν έχει διααχθεί ούτε μία (1) εισαγγελική έρευνα για τις υποκλοπές των επικοινωνιών από την κυβέρνηση, είτε άμεσα από την ΕΥΠ είτε από το υποκατάστημα του Predator στην οδό Γραβιάς 4 στην Αγία Παρασκευή, πλην της αρχικής του Ι.Ντογιάκου που γίνεται με αντικείμενο όχι τα κακουργήματα που διαπράχθηκαν, αλλά… το πώς διέρρευσε ότι διαπράχθηκαν οι υποκλοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις