Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Dior εναντίον… Dior: Ο γαλλικός οίκος μόδας μηνύει πορνοστάρ για το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο

 


Μοιάζει με τρικυμία σε ποτήρι, αλλά είναι γεγονός: ένας από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας κάνει αγωγή σε πορνοστάρ, για το όνομά της…

Η πορνοστάρ Gigi Dior κατοχύρωσε το όνομά της ως εμπορικό σήμα τον περασμένο χρόνο. Όμως ο οίκος μόδας Christian Dior Couture έκανε αγωγή εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι με το όνομα που επέλεξε καταστρέφει το επιχειρηματικό προφίλ της εταιρείας.

«Αυτά είναι γελοιότητες, το όνομά μου δεν έχει καμία σχέση με την υψηλή μόδα και το αστείο είναι ότι σε αυτό που κάνω συνήθως δεν χρησιμοποιώ καθόλου ρούχα», δήλωσε στην Page Six η πορνοστάρ.

Η 40χρονη ηθοποιός ταινιών για ενήλικες άρχισε πέρυσι τις διαδικασίες που απαιτούνται για να κατοχυρώσει το όνομά της ως εμπορικό σήμα και στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 έλαβε έγκριση. Η Gigi Dior χρησιμοποιεί το όνομα αυτό στην προσωπική της ιστοσελίδα, στον λογαριασμό που έχει στο OnlyFans και στους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ωστόσο η εταιρεία Christian Dior Couture υποστηρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί «σύγχυση» με τη χρήση του ονόματος Dior και τελικά να αμαυρωθεί το όνομα του οίκου μόδας.

Η πορνοστάρ που έχει πρωταγωνιστήσει σε επτά ταινίες για ενήλικες και έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο πολλά βίντεο, ήταν υποψήφια για βράβευση από τα Cam Awards.


«Κατοχύρωσα το όνομα με το οποίο παρουσιάζομαι για ψυχαγωγικούς σκοπούς και υπέβαλα αποδείξεις για τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιώ το όνομά μου και χρησιμοποίησα εμφανίσεις στο exotica και σε μία ιστοσελίδα για επιβεβαίωση. Το αίτημά μου εγκρίθηκε», δήλωσε η πορνοστάρ στην Page Six.

«Πριν από δύο εβδομάδες ενημερώθηκα για αγωγή από την  Christian Dior Couture όπου αναφέρεται ότι προκαλείται σύγχυση με το όνομα Dior και αμαυρώνονται τα προϊόντα τους», πρόσθεσε.

Η Gigi Dior έχει περιθώριο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου να παρουσιάσει εγγράφως την απάντησή της στην αγωγή της εταιρίας Christian Dior Couture, ειδάλλως κινδυνεύει να χάσει το εμπορικό σήμα που έχει κατοχυρώσει.

Η Gigi, που μπήκε στη βιομηχανία του πορνό μόλις πριν από δύο χρόνια, λέει πως έκανε τις ενέργειες για να κατοχυρώσει το όνομά της ως εμπορικό σήμα για να μην επιτρέψει σε άλλους να το εκμεταλλευθούν. «Αν χάσω το όνομά μου και όσα έχω χτίσει γύρω από αυτό, θα είναι καταστροφικό γιατί θα πρέπει να τα αλλάξω όλα από την αρχή», λέει η Gigi, που ήταν ηθοποιός και μοντέλο πριν αρχίσει τη νέα καριέρα της.

«Έχω χιλιάδες μπλουζάκια, σήματα και φωτογραφίες. Έχω ιστοσελίδες, όλα τα social media. Θα πρέπει να ξαναρχίσω από το μηδέν, θα είναι μεγάλο πλήγμα αν χάσω αυτό το όνομα. Έχω καταστραφεί και αυτό είναι γελοίο», δήλωσε η πορνοστάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις