Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ Eτοιμάζουν Bιολογικά όπλα για τους γεωπολιτικούς ανταγωνιστές τους

Η άγνωστη είδηση για τη θανατηφόρα εκδοχή του ιού Covid που διαμορφώθηκε στη Βοστώνη και οι καταγγελίες της Ρωσίας

Η εκδοχή του κορωνοϊού η οποία αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες απευθύνεται στους γεωπολιτικούς ανταγωνιστές των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ρωσία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα κατά της

επιθετικότητας της Ουάσιγκτον μέσω του βιολογικού οπλοστασίου που κατασκευάζει, δήλωσε ο Viktor Bondarev, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ρωσικου΄στρατού, οι ΗΠΑ σε κρυφές εγκαταστάσεις σε βιολογικά εργαστήρια, χρησιμοποίησαν ως.. πειραματόζωα Ουνρανούς για εξαιτερικά επικίνυδους παθογομους παράγοντες.

Γεωπολιτικοί Ανταγωνισμοί

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα βιολογικά όπλα των ΗΠΑ απευθύνονται σε ιδεολογικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνιστές».

«Πιστεύω ότι πρώτα από όλα θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού ενάντια σε ” μη αποδεκτές» χώρες: Ρωσία, Ιράν , Κίνα , Λευκορωσία , Συρία , Βόρεια Κορέα και ορισμένους Ευρωπαίους που θέλουν ξαφνικά να σηκώσουν κεφάλι και να μην υπακούσουν

Οι Αμερικανοί κατά κάποιο τρόπο διεξάγουν έναν παγκόσμιο βιολογικό πόλεμο», τόνισε.

Η απάντηση

Ως εκ τούτου, θα πρέπει «να λάβουμε αμέσως αντίμετρα κατά της αμερικανικής επιθετικότητας στο πεδίο του βιολογικού πολέμου», σημείωσε.

Η Ρωσία έχει τις επιχειρισιακές ικανότητες για την καταπολέμηση προηγούμενων στελεχών του κορωνοϊού, εξαιρετικούς ειδικούς στον τομέα της θεμελιώδους και εφαρμοσμένης ιατρικής, μια τεχνική και τεχνολογική βάση, καθώς και την ικανότητα να δημιουργεί εμβόλια και φάρμακα ενάντια σε μια νέα απειλή, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου..

Ο Bondarev διευκρίνισε ότι ως μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση του έργου των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία , μελέτησε τα αμερικανικά «επιτεύγματα» στον τομέα αυτό.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν επικίνδυνες ασθένειες σε αυτά τα εργαστήρια και τις δοκίμασαν πραγματικά σε Ουκρανούς: ως αποτέλεσμα εμφανίστηκαν περιοδικά κρούσματα διαφόρων ασθενειών με υψηλη νοσηρότητα στην Ουκρανία», κατέληξε.

Ποια στοιχεία αποκάλυψε ο ρωσικός στρατός

Στην Ουκρανία, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, έγιναν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται δοκιμές παθογόνων μολυσματικών παραγόντων σε στρατιωτικό προσωπικό, δήλωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής του σώματος αντιμετώπισης ραδιενεργών, χημικών και βιολογικών απειλών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δηλώσεις που πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διεξαγωγή, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, πειραμάτων με αντικείμενο βιολογικούς παράγοντες μολυσματικών ασθενειών και τοξικών χημικών παραόντων σε Ουκρανούς στρατιώτες και ψυχικά ασθενείς, που είναι από τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών», σημείωσε .

Οι ΗΠΑ μετέτρεψαν τους Ουκρανούς σε «ινδικά χοιρίδια», επισημαίνει ο Ρώσος αξιωματούχος. Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, υπενθύμισε ο στρατηγός, ανακαλύφθηκαν δεδομένα για την εφαρμογή από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων κατά παράβαση του πρώτου και τέταρτου άρθρου της Σύμβασης για την Απαγόρευση Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης βιολογικών Όπλων και για την καταστροφή τους (BTWC).
Ανάλυση των εγγράφων που εντοπίστηκαν σε εργαστήρια της Ουκρανίας δίνει λόγους να πιστεύουμε ότι αναπτύσσονταν βιολογικά όπλα κοντά στα ρωσικά σύνορα, τόνισε ο Kirillov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό επιβεβαιώνεται από τις συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από για τις εταιρείες – εργολάβους του Πενταγώνου – Black and Vich και Metabiota.

Η συγκάλυψη των στοιχείων

Όπως διευκρίνισε ο Kirillov, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, κατόπιν ενεργειών μιας από τις ΜΚΟ, έλαβε μια αναλυτική έκθεση σχετικά με τη χρηματοδότηση και τις δραστηριότητες της εταρείας Black & Veatch στην Ουκρανία: σε αυτή περιλαμβάνονται πληροφορίες για τους εργολάβους, καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας δραστηριότητες

Αυτές αφαιρέθηκαν πλήρως από το έγγραφο, σε μια προσπάθεια συγκάλυψη της υπόθεσης.

Έτσι, οι στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ παραμένουν κρυμμένες και από τους Αμερικανούς πολίτες, τόνισε ο στρατηγός.

Σημειώνεται ότι η παθογόνοι παράγοντες που μελετήθηκαν στο πλαίσιο των λεγόμενων projects “U-Pi” και “Tep” στην Ουκρανία δεν αφορά τα ζήτήματα δημόσιας υγείας της Ουκρανίας.

Τα projects U-Pi και Tep – «Ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ»

Συμφωνα με το υποργείο ¨Αμυνας της Ρωσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν επικίνδυνα παθογόνα στην Ουκρανία την ημέρα που ξεκίνησε η ειδική επιχείρηση

Η κύρια έμφαση δόθηκε στη μελέτη των εστιών των ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων (κυρίως του άνω αναπνευστικού συστήματος), θεωρούνταιπιθανοί παράγοντες βιολογικών όπλων.

Για παράδειγμα, ο σκοπός του Project “Tep-2” ήταν να μελετήσει παθογόνους παράγοντες που πλήττουν τους λεμφαφένες – περιπτώσεις των οποίων δεν έχουν ποτέ καταγραφεί στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Τα δημοσιευμένα έγγραφα επιβεβαιώνουν τη συνεργασία μεταξύ Κιέβου και Ουάσιγκτον, καθώς και τις προσπάθειες να γίνουν πειράματα με παθογόνους παράγοντες σε ουκρανικά εργαστήρια μέσω της εισαγωγής του συστήματος PAKS, στοιχεία του οποίου μεταφέρθηκαν υπό την ετικέτα «ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ», αποκάλυψε ο Kirillov.

Η κατά 80% θανατηφόρα παραλλαγή του Covid

Την ίδια ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει δημιουργηθεί μια παραλλαγή του κορωνοϊού που προκαλεί το θάνατο του 80 τοις εκατό των νοσούντων, επισήμανε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov,

«Τον Οκτώβριο δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ένα τεχνητός παθογόνος παράγοντας της λοίμωξης από κορωνοϊό με βάση το στέλεχος Omicron και την αρχική παραλλαγή της Wuhan.

Ο τροποποιημένος ιός που δημιούργησαν οι Αμερικανοί προκάλεσε το θάνατο του 80% των πειραματόζωων με την ανάπτυξη άτυπων νευρολογικών συμπτωμάτων και σοβαρή βλάβη στο αναπνευστικό σύστημα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προστατευτικές ιδιότητες των αντισωμάτων μειώνονται κατά 11 φορές όταν αλληλεπιδρούν με τον νέο αυτό παθογόνο και τα υπάρχοντα εμβόλια εναντίον του είναι αναποτελεσματικά.

Η χρηματοδότηση των 88 δισ. δολ.

Την ίδια ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να περιλαμβάνουν τους στόχους της ανάπτυξη των στρατιωτικών και βιολογικών τους δυνατοτήτων στα κείμενα τις στρατηγικής τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας

Για παράδειγμα, στις 18 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών που απαιτεί 88 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο», επισημαμεν ο στρατηγός.

Ο Kirillov επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια από τις ΗΠΑ να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών,

Σύμφωνα με τη στρατηγική που προτείνεται στο κέιμενο, «οι ενέργειες για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών υποτίθεται ότι διεξάγονται ανεξάρτητα από το γεγονός εάν λαμβάνουν χώρα στην επικράτεια των ΗΠΑ ή στο εξωτερικό».

Οι δραστηριότητες των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία προκαλούν ανησυχίες ακόμη και μεταξύ των στενότερων συμμάχων της Ουάσιγκτον, παρόλο που οι δυτικές χώρες εμπόδισαν την ψηφοφορία για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια διεθνή έρευνα με αντικείμενο τα βιολογικά εργαστήρια, είπε ο Kirillov.

Η καταγγελία στο Συμβουλιο Ασφαλείας

Τον Οκτώβριο του 2022, η Ρωσία ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τις ανησυχίες για τις παραβιάσεις της σύμβασης BWC από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Τα δυτικά κράτη εμπόδισαν ενεργά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια διεθνή έρευνα για τις επιχειρήσεις βιοεργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταψήφισαν το έγγραφο, ενώ η Ρωσία και η Κίνα το ψήφισαν υπέρ. συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, του Μεξικού και της Νορβηγίας (μέλος του ΝΑΤΟ), απείχαν από την ψηφοφορία», επισήμανε ο Kirillov.

Σύμφωνα με τον Kirillov, παρά το γεγονός ότι το ψήφισμα απέτυχε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και το Συμβούλιο Ασφαλείας και δεν ενεργοποίησε τον μηχανισμό για τη διεξαγωγή ερενυών, «τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δείχνουν ότι οι στρατιωτικές-βιολογικές έρευνες των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία προκαλούν ανησυχίες ακόμη και στους στενούς συμμάχους τους, επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις