Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

EKTAKTO: Οι OYKPANOI εκκενώνουν την Χερσώνα μέσα σε Xρόνο-ρεκόρ – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό δέχονται συνεχείς ρωσικές επιθέσεις

 


Η πόλη μετατρέπεται σε ουδέτερη ζώνη - Οι λίγοι εναπομείναντες ουκρανόφωνοι κάτοικοι την εγκαταλείπουν και αυτοί

Το καθεστώς του Κιέβου έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Χερσώνα από τις λίγες χιλιάδες ουκρανόφωνων κατοίκων που παρέμειναν από τον πληθυσμό των 330.000 πολιτών που κατοικούσαν στις αρχές Μαρτίου όταν η πόλη απελευθερώθηκε από τους Ρώσους, εντάχθηκε στην ρωσική ομοσπονδία με το δημοψήφισμα στα τέλη Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία εκκενώθηκε στο πλαίσιο της υποχώρησης του ρωσικού Στρατού.

Τώρα οι ίδιοι οι Ουκρανοί εκκενώνουν όσους κατοίκους είχαν απομείνει στην πόλη δύο εβδομάδες μετά την κατάληψή της και την ταπεινωτική υποχώρηση των Ρώσων.

Το ουκρανικό καθεστώς έδωσε την εντολή εγκατάλειψης καθώς δεν μπορεί να διαθέσει δυνάμεις να κρατήσει την πόλη και προτιμά να την μετατρέψει σε πόλη-φάντασμα, σε μια ουδέτερη ζώνη, καθώς 300.000 κάτοικοι από τις 330.000 την έχουν εγκαταλείψει.

Οι ρωσικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά του Δνείπερου έχουν αρχίσει ήδη τις επιδρομές και η πόλη είναι οριστικά μη λειτουργική χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ειδικές δυνάμεις Ρώσων καταδρομέων κτυπούν τη νύχτα ουκρανικούς στόχους και το πρωί οι ρωσικοί πύραυλοι κτυπούν τους προκαθορισμένους στρατιωτικούς στόχους.

Η ουκρανική εκκένωση της πόλης έρχεται πολύ συντομότερα απ’ότι ανέμεναν και οι ίδιοι οι Ρώσοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις