Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Γέρακας: Eπεισοδιακή σύλληψη δύο διαρρηκτών που «χτύπησαν» σπίτι – Eκρυψαν τα κλοπιμαία σε μαξιλαροθήκη


 Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη δύο διαρρηκτών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Γέρακα. Δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 23 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχαν διαρρήξει το σπίτι μίας γυναίκας απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.#

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ένα περιπολικό και μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σπίτι της γυναίκας όπου διαπράχθηκε η διάρρηξη και αντιλήφθηκαν τον 23χρονο να βγαίνει από την κατοικία και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο που τον περίμενε στο σημείο και είχε δύο επιβάτες. Το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο κινήθηκε προς την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με σκοπό να τους εμβολίσει.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. αποφεύγοντας το αυτοκίνητο των δραστών, διασπάστηκαν. Η μία μοτοσυκλέτα συνέδραμε περιπολικό που καταδίωκε εκείνη τη στιγμή τον 37χρονο, ο οποίος επίσης βγήκε από το σπίτι και τράπηκε σε φυγή, ενώ η δεύτερη μοτοσυκλέτα ακολούθησε το όχημα που επιβιβάστηκε ο 23χρονος.

Ο πρώτος τελικά ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση, αν και προσπάθησε να αποφύγει την σύλληψη και αντιστάθηκε σθεναρά.

Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο είχε επιβιβαστεί ο 23χρονος στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο, ενώ οι δύο άλλοι επιβάτες του οχήματος διέφυγαν.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία από το σπίτι στον Γέρακα. Οι δράστες τα είχαν κρύψει μέσα σε μία μαξιλαροθήκη. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του «επιχειρησιακού» αυτοκινήτου είχαν κλαπεί προηγουμένως από ένα άλλο σταθμευμένο όχημα, κοντά στο σπίτι που διέρρηξαν.

Τόσο τα χρυσαφικά και τα χρήματα, όσο και οι πινακίδες κυκλοφορίας παραδόθηκαν στους κατόχους τους.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις