Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Eτσι δρούσε το κύκλωμα που έστηνε εξετάσεις οδήγησης: H Tαρίφα για τα διπλώματα, οι «ψείρες» και το «έξυπνο ρολόι»

 


Ανακοινώσεις έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το κύκλωμα που έστηνε εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας. Για την υπόθεση έγιναν την Πέμπτη 13 συλλήψεις, ενώ κατηγορούνται ακόμη 58 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη του κυκλώματος πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 διπλώματα οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.

«Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και υπαλλήλους Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι μέσω της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης, της δωροδοκίας και της δωροληψίας, επεδίωκαν και κατάφερναν, να αποκτούν άδεια ικανότητας οδήγησης, άτομα που -υπό κανονικές συνθήκες- θα αποτύγχαναν στις σχετικές εξετάσεις.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ κατηγορούνται 58 ακόμη. Πρόκειται δηλαδή για μία πολυπληθή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν ως μοναδικό σκοπό την επίτευξη παράνομου και κυρίως εύκολου κέρδους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους», είπε ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος και εξήγησε πώς δρούσε το κύκλωμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις