Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ο Καναδάς σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια συγκέντρωση εκπροσώπων από την G7 ... Canada invites G7 ministers to meeting on tackling disinformation

 


Ο Καναδάς σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια συγκέντρωση εκπροσώπων από την G7 το επόμενο έτος για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και εργαλείων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μάρκο Μεντισίνο απηύθυνε την πρόσκληση στους ομολόγους του αυτή την εβδομάδα σε συνάντηση στη Γερμανία υπουργών Εσωτερικών από τις χώρες της G7.

Ο Mendicino είπε ότι οι συμμετέχοντες άρχισαν να διερευνούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνεργαστούν πιο στενά για την καταπολέμηση της προπαγάνδας και άλλων μορφών ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο, βελτιώνοντας τον ψηφιακό γραμματισμό και εξοπλίζοντας τους πολίτες με τα μέσα να βρίσκουν αξιόπιστες πληροφορίες.

«Η G7 είναι η ναυαρχίδα της δημοκρατίας και μας δίνει ένα φόρουμ στο οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις μαζί και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που είναι πιο ασφαλής, πιο περιεκτικός και πιο ευημερούντος», είπε σε συνέντευξή του.

Οι χώρες της G7 επινόησαν τον Μηχανισμό Ταχείας Αντίδρασης στη σύνοδο κορυφής της ομάδας το 2018 στο Charlevoix, Que., ως μέσο ενίσχυσης του συντονισμού για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση μιας σειράς εξελισσόμενων εξωτερικών απειλών για τη δημοκρατία.

Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει μια καναδική μονάδα που στεγάζεται στο Global Affairs, έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που χορηγείται από ξένα κράτη.

Η καναδική μονάδα εντόπισε κάτι που θα μπορούσε να ήταν μια επιχείρηση πληροφοριών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που είχε στόχο να αποθαρρύνει τους Καναδούς κινεζικής κληρονομιάς από το να ψηφίσουν υπέρ των Συντηρητικών στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές.

Ο Μεντισίνο είπε ότι ο Μηχανισμός Ταχείας Αντίδρασης αποδείχθηκε χρήσιμος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν η Μόσχα ισχυρίστηκε διαβόητα ότι «απενοχοποιούσε» τη γείτονά της.

«Χρησιμοποιήσαμε τον Μηχανισμό Ταχείας Αντίδρασης για να το επικαλέσουμε και να το καταδικάσουμε», είπε. «Αλλά το ερώτημα τώρα είναι πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε αυτόν τον μηχανισμό, αυτό το πρωτόκολλο εντός της G7;».

Ο Mendicino είπε ότι οι δημοκρατίες πρέπει επίσης να συνεργαστούν με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μεγάλες τεχνολογίες για να κατανοήσουν καλύτερα πώς παρουσιάζονται οι πληροφορίες και να βεβαιωθούν ότι "ότι τηρούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τους όρους και τις προϋποθέσεις των δικών τους συμφωνιών χρηστών", αποκαλώντας το μακροχρόνια πρόκληση.

Η παραπληροφόρηση συνεχίζει να εξαπλώνεται διαδικτυακά σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με προκλητικό ρυθμό, αποτελώντας διάχυτη απειλή για την οικονομία, τις ακαδημαϊκές σφαίρες, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την υγιή ανταλλαγή ιδεών, είπε.

Ένα φόρουμ της G7 για τα ζητήματα στον Καναδά θα ήταν ένα μέσο προσπάθειας «να ανατραπεί το σενάριο και να προηγηθεί η καμπύλη της παραπληροφόρησης», είπε ο Mendicino.

«Εδώ πιστεύουμε ότι ο Καναδάς και η G7 μπορούν να επιδείξουν ηγετικό ρόλο».

Πηγή:👇

https://beta.ctvnews.ca/.../2022/11/18/1_6159503.amp.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις