Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Μυτιλήνη: Ο Δεσπότης καθαίρεσε IEPEA και τιμώρησε την παπαδιά λόγω μη εμβολιασμού!


 Πρωτοφανές περιστατικό έφερε στο φως πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα της Λέσβου”, για τα εκκλησιαστικά δεδομένα της Μυτιλήνης, αλλά ίσως και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης εξάντλησε την αυστηρότητά του σε 68χρονο πολύτεκνο ιερέα, αλλά και στην πρεσβυτέρα, κάτι που ίσως δεν έχουμε ξανακούσει.

Ο λόγος είναι ο μη εμβολιασμός του ιερέα και της συζύγου του, αλλά και η μη θετική στάση του προς το όλο αφήγημα. Ενώ σε ορισμένα μέσα αναφέρεται πως ο ιερέας λειτούργησε όντας ασθενής από κορονοϊό, κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου (αν και από την τοπική δημοσίευση αναγράφεται με σαφήνεια πως ο ιερέας λειτουργούσε με πιστοποιητικό νόσησης). Ο Δεσπότης, ο οποίος είναι υπέρμαχος του καθολικού εμβολιασμού, φέρεται να αφαίρεσε τα οφίκια του Σταυρού και του επιγονατίου, από τον ιερέα, αλλά και το δικαίωμα της εξομολόγησης, καθιστώντας τον, παρά τη συνέχεια του δικαιώματος της Θείας Λειτουργίας, στο χαμηλότερο αξίωμα.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκαλεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, η αναφορά της παπαδιάς, όχι με την ιδιότητα, αλλά με το ονοματεπώνυμό της, της οποίας αφαιρεί το δικαίωμα της Θείας Κοινωνίας για τρία χρόνια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο ιερέας σε ήρεμους τόνους παραμένει στη στάση του, ενδεχομένως όμως να αιτηθεί συνταξιοδότηση, κάτι το οποίο θα αφήσει άλλη μια ενορία του νησιού, έστω και προσωρινά ακέφαλη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η στάση αυτή του μητροπολίτη έχει κοινοποιηθεί με την μορφή προσωπικής επιστολής και στους υπόλοιπους ανεμβολίαστους ιερείς του νησιού.

Πάντως, οι κινήσεις αυτές του μητροπολίτη φαίνεται και στο παρελθόν αλλά και τώρα να έχουν δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων και μάλιστα από πολλούς κληρικούς.

Η δημοσίευση της εφημερίδας “Τα Νέα της Λέσβου”

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις