Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

M.Ζαχάροβα κατά Πολωνίας και EE: «Να απολογηθείτε τώρα για την αντιρωσική υστερία με τον πύραυλο» Πυρά κατά πάντων από την εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

 


Να απολογηθούν καλεί η Μόσχα τόσο την Βαρσοβία όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα όσα ισχυρίστηκαν οι δυο πλευρές αναφορικά με την προέλευση του  πυραύλου που σκότωσε δυο άτομα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες περί ρωσοφοβίας και υστερίας της Ευρώπης.

Μέσω Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, διερωτήθηκε ,

«ο πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε “ατύχημα” την πτώση του πυραύλου.

Εχθές ακούσαμε την υστερία Πολωνών αξιωματούχων και πολιτικών.

Οι Πολωνοί που εξαπέλυσαν  αντιρωσικές επιθέσεις και κάλεσαν τον πρέσβη μας Σεργκέι Αντρέγιεφ για να διαμαρτυρηθούν μέσα στα  μεσάνυχτα, δεν πρέπει  να απολογηθούν;».

Η ίδια στη συνέχεια προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο με αποδέκτη τον πολεμοχαρή, επικίνδυνο και ασταθή Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για ουκρανικό πύραυλο έσπευσε να καλέσει το ΝΑΤΟ σε δράση κατά της Ρωσίας  λέγοντας πως

«κάθεται σε ένα καταφύγιο και δεν καταλαβαίνει γιατί ακόμη και οι πιο διαβόητοι Ρωσόφοβοι αποκήρυξαν την εκδοχή του για έναν “ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία”.

Δεν μπορεί να καταλάβει ότι τον έβαλαν επικεφαλής μιας συμμορίας ληστών στην Ουκρανία για να κάνει τη βρόμικη δουλειά και όχι να υπαγορεύει στους ‘χειριστές’ του τι να κάνουν».

«Τα θραύσματα του πυραύλου που έπεσαν την Τρίτη στην Πολωνία δεν δίνουν λόγο για κλιμάκωση. Η Βαρσοβία θα μπορούσε αμέσως να πει ότι αυτά ήταν θραύσματα ενός πυραύλου S-300 που δεν είχαν καμία σχέση με τη Ρωσία» δήλωσε από πλευράς του ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι γεγονός ότι δεν υπήρχε λόγος για κλιμάκωση. Οι Πολωνοί είχαν όλες τις ευκαιρίες να δηλώσουν αμέσως ότι αυτά ήταν θραύσματα ενός πυραύλου S-300. Συνεπώς, όλοι οι ειδικοί θα είχαν συνειδητοποιήσει αμέσως ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν τίποτα να κάνει με αυτόν τον πύραυλο» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις