Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Nέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών AμEA σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική – Απειλές και σε γονείς

 


Νέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική με γονείς να υποστηρίζουν ότι υπάλληλοι χτυπούσαν τα παιδιά τους και απειλούσαν τους ίδιους να μην μιλήσουν.

Τα στόματα ανοίγουν και οι καταγγελίες, μετά την αποκάλυψη του ΑΝΤ1 για το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική, πληθαίνουν. Ξυλοδαρμοί, απειλές και βίαιη συμπεριφορά καταγγέλλει  μητέρα για τον 15χρονο παιδί της με αναπηρία που πήγαινε για δύο χρόνια στο συγκεκριμένο Κέντρο.

«Ερχόταν το παιδί και μου έλεγε “ο Γιάννης μου σφίγγει τα χέρια, με πονάει, δέρνει τα παιδιά. Με έδειρε ο Γιάννης, δεν καθόμουν καλά. Πάλι με πόνεσε ο Γιάννης“».

Τόσο η συγκεκριμένη μητέρα, όσο και κυρία Ρουμπίνη Βρυώνη είχαν κάνει πριν από δύο χρόνια αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, όταν τα παιδιά τους επέστρεψαν αλλαγμένα, όπως υποστηρίζουν, από κατασκηνωτικό πρόγραμμα που διοργάνωνε το Κέντρο.

«Το είδα το παιδί αδυνατισμένο με ένα χαμένο βλέμμα. Πήγα στην ΓΑΔΑ και είπα όλα αυτά που είχα στείλει και στον Συνήγορο του Πολίτη».

Οι καταγγελίες που φτάνουν και στο κοινωνικό δίκτυο 4amea κάνουν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές προς τα παιδιά, αλλά και για επειλές  προς τους γονείς για να μην μιλήσουν. Όπως δήλωσε η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου «μια γιαγιά που της είχε έρθει το παιδάκι της  με μια δαγκωνιά στο μάγουλο της είπαν να μην τολμήσει να πει ότι έγινε αυτό εδώ γιατί θα υπογράψουμε ότι μας ήρθε έτσι το παιδί από το σπίτι και θα σου πάρουμε το παιδί με εισαγγελική παραγγελία».

Να σημειωθεί ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κέντρου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση, ούτε ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων του Κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις