Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Nέες ακρότητες Eρντογάν: «Ελλάδα, ΗΠΑ και χώρες της E.E. προστατεύουν τρομοκράτες»


 Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO»

Τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών περί υπόθαλψης τρομοκρατών επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, το πρωί του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι στηρίζει τις «τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις» μέσω του «στρατοπέδου του Λαυρίου», καθώς και ότι φιλοξενεί πολλούς Γκιουλενιστές, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μέλη της FETO συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ως ακόλουθοι του εξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στρέφοντας τα βέλη του στις ΗΠΑ και στον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «τον Γκιουλέν τον κρύβει ο Μπάιντεν».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να υπάρχουν καλύτερα νέα για τα F-16 που θέλει να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ η Τουρκία, εκτιμώντας ότι αν ενισχυθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

«Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις