Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Αποκάλυψη: Oι ισχυρισμοί για …οικιακές «πλύσεις στομάχου» Kλονίζουν την υπόθεση της «φρίκης των Πετραλώνων»


 Αντιφατικοί και προβληματικοί ισχυρισμοί ανηλίκων –υπό την καθοδήγηση ενηλίκων –που δίνουν πλέον την εικόνα, αβάσιμης υπόθεσης. Αναφορές κι «εκμυστηρεύσεις» που διαψεύδονται από τα επιστημονικά δεδομένα.

Προφανείς αναλήθειες  κι αντιφατικοί ισχυρισμοί  για  …κατ οίκον «πλύσεις στομάχου» στα πλαίσια των καταγγελλόμενων «βασανιστηρίων» και « βιασμών» των τριών ανηλίκων από τους γονείς τους, προκαλεί πλέον νέο καίριο πλήγμα στην αμφιλεγόμενη υπόθεση με τις κακοποιήσεις των τριών παιδιών στα Πετράλωνα που απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Με σαφείς πλέον ενδείξεις ότι πρόκειται για αβάσιμες κι αστήρικτες αναφορές κι υπόθεση  χωρίς πιθανόν αντίκρισμα.

Δεν υπήρχε τίποτα που να επιβεβαιώνει την κακοποίηση
Τα τρία παιδιά ύστερα από παραινέσεις ενός συγγραφέα, γείτονα τους φέρεται να απευθύνθηκαν την περίοδο 2017-2020 στις δικαστικές κι αστυνομικές αρχές προχωρώντας σε πρωτοφανείς καταγγελίες για πολύχρονους βιασμούς τους από δεκάδες άτομα με οργανωτή των κακοποιήσεων τον πατέρα τους και «θεατή» την μητέρα τους.  Με αστυνομικούς και άτομα από τον δικαστικό και νομικό χώρο να είχαν διατυπώσει από την αρχή πολλές επιφυλάξεις για τους εν λόγω οσχυρισμούς . Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων  δεν υπήρχαν πορίσματα ιατροδικαστών που επιβεβαίωναν τις κακοποιήσεις , δεν υπήρχαν επιβεβαιώσεις από άτομα που γνώριζαν την οικογένεια. Επίσης  υπήρχε  «τυφλή» αναγνώριση  των καταγγελλόμενων βιαστών  του  ανάμεσα στους «δικαδικτυακούς» φίλους στο facebook του πατέρα του. Κι ορισμένοι από τους οποίους   αποδεικνυόταν ότι ήταν εντελώς άσχετα πρόσωπα κι ούτε ποτέ είχαν συναντήσει τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Όμως εκείνο που φαίνεται ότι είναι καταλυτικό στοιχείο που αναδεικνύει ότι αυτή  η υπόθεση  ίσως να μην  ευσταθεί  είναι οι ισχυρισμοί του  άτυχου ανήλικου αγοριού (ΣΣ ενός εκ των αναφερομένων θυμάτων των «βιασμών») ο οποίος   είχε  καθημερινή επαφή με τον συγγραφέα, περί «πλύσεων στομάχου»  του για ιδιόμορφους και διαφορετικούς λόγους  και σε …λάθος μέρος!

Οι πλύσεις στομάχου
Προ  μερικών ημερών σε τηλεοπτική εκπομπή ο 17χρονος σήμερα γιος της οικογένειας που υποστήριζε ότι «βιαζόταν από τον πατέρα του υπό την ανοχή της μητέρας του όταν ήταν 12 ετών»  – ωστόσο σημείωνε «ήμουν ένα παράξενο και προβληματικό παιδί, αυτή ήταν η εικόνα που έδινε σε όλους για εμένα η μητέρα μου.  Διέδιδε στη γειτονιά σκόπιμα τη φήμη ότι είμαι προβληματικός. Με εξανάγκαζε να κάνω πλύσεις στομάχου τόσο σε νοσοκομεία όσο και στο σπίτι πάμπολλες φορές για φάρμακα που υποτίθεται πως έπινα, ενώ της φώναζα πως δεν το έχω κάνει».

Όμως σε μήνυση που είχε καταθέσει ο 17χρονος, πιθανόν πάλι με την καθοδήγηση και την νομική αρωγή του συγγραφέα, φέρεται να  έδινε διαφορετική εκδοχή για τους λόγους της «πλύσης στομάχου».  Στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο  δεν μιλούσε για προληπτικές «πλύσεις»  για φάρμακα που  πίστευε η μητέρα του ότι  είχε καταναλώσει ο ανήλικος,  όπως τουλάχιστον είπε στις πρόσφατες δηλώσεις του. Τότε υποστήριζε ότι αυτό γινόταν γιατί  ο πατέρας του, του έδινε ναρκωτικά (….)  για να το κακοποιήσει κι η μητέρα του έκανε «πλύση στομάχου» για να μην αποβιώσει!

Όπως  ισχυριζόταν λοιπόν ο 17χρονος στην μήνυση του «με βίασε  ο πατέρας μπροστά στα μάτια της και εκείνη έκανε πως δεν είδε τίποτα! Με έβρισκε σε κατάσταση νάρκης, προφανώς, αποτέλεσμα των όσων περνούσα και των ουσιών που συχνά μου παρείχε ο “πατέρας” και η ίδια δεν αναρωτιόταν το γιατί; Μήπως φοβούμενη να μην πεθάνω από κάποια υπερβολική δόση μου έκανε αλλεπάλληλες πλύσεις στομάχου στο σπίτι μαζί με τον σύζυγό της».

Πώς τα επιστημονικά δεδομένα ανατρέπουν τους ισχυρισμούς
Σημειώνεται ότι – πέρα από τις προφανείς αντιφάσεις-  όπως αναφέρουν ιατροί η σχετική διαδικασία με την πλύση στομάχου αφορά  τις περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης,  κυρίως από υπερβολική δόση φαρμάκων κι όχι για εν γένει χορηγήσεις ναρκωτικών ουσιών. Επίσης  όπως σημειώνεται (https://el.healthy-food-near-me.com/stomach-wash/) είναι διαδικασία που πραγματοποιείται σε νοσοκομεία κι όχι σε σπίτια (ΣΣ η μητέρα κι ο πατέρας που εργάζονται σε αρτοποιεία δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να είχαν σχετικές γνώσεις).

Όπως ενδεικτικά  σημειώνεται «η  γαστρική πλύση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον, συνήθως στα επείγοντα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα η προηγούμενη εγκατάσταση περιφερειακής φλεβικής προσέγγισης «ασφάλειας» και η παρουσία καροτσιού ανάνηψης είναι υποχρεωτική. Οι νοσηλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να εκτελούν τη διαδικασία, αλλά η παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η γαστρική πλύση μπορεί να γίνει σε άτομο που έχει συνείδηση ​​ή έχει διαταραχή της συνείδησης. Σε αυτή την περίπτωση, θα διασωληνωθεί».

Επιστημονικές αναφορές που προφανώς  διαψεύδουν τους  προαναφερόμενους ισχυρισμούς  περί  σχετικής …οικιακής διαδικασίας. Σημειώνεται τέλος ότι κι ο ισχυρισμός περί χορήγησης ναρκωτικών  στον 17χρονο δεν είχε μνημονευθεί σε πρόσφατες  δηλώσεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις