Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Pωσικό Mπαράζ Bλημάτων cruise στην Ουκρανία μετά την προβοκάτσια με τους S-300: 100 πύραυλοι κτύπησαν KIEBO και Λβιβ Διαλύθηκε πλήθος υποδομών ενέργειας του καθεστώτος του KIEBOY


 H Ρωσία εξαπέλυσε 100 πυραύλους cruise από κορβέτες σε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που κράτησε δύο ώρες και είχε πολλούς μήνες να εξαπολυθεί, καθώς είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα ασφαλείας των ρωσικών cruise Kalibr και έπρεπε να αναπληρωθούν

«Περίπου εκατό πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, τη ρωσική περιοχή Ροστόφ και επίσης από τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Γιούρι Ιγκνάτ στην ουκρανική τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως “δεν καταγράφηκε η χρήση επιθετικών drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών».

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, αυτή η επιδρομή ξεπερνά την πυραυλική επίθεση στις 10 Οκτωβρίου, κατά την οποία η Ρωσία είχε εξαπολύσει 84 πυραύλους.

Η επίθεση ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την ουκρανική προβοκάτσια με τους πυραύλους που έπεσαν στην Πολωνία, σκότωσαν δύο άτομα και ο Ζελένσκι ζήτησε να ξεκινήσει ΓΠΠ! 

Μετά το χθεσινό μπαράζ βομβαρδισμών σε στρατηγικές ενεργειακές υποδομές 12 πόλεων της Ουκρανίας, πάνω από 10 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα.

Οι αρχές της περιοχής Lviv δήλωσαν ότι η πλήρης αποκατάσταση των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή θα διαρκέσει έως και ένα χρόνο.

«Το Λβιβ έχει μείνει κατά 80% χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δεν υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό, υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην ενεργειακή υποδομή λόγω των εκρήξεων» τόνισε ο Δήμαρχος Andrey Sadovoy.

Η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής που επλήγησαν θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο τόνισαν οι αρχές της περιοχής Λβιβ.

«Χρειάζονται 8-12 μήνες για να επανέλθει πλήρως η λειτουργία των ενεργειακών εγκαταστάσεων στην περιοχή μας στα προπολεμικά επίπεδα», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Μαξίμ Κοζίτσκι, επικεφαλής της Lviv OVA.

Ανέφερε ότι ο αντίκτυπος των χθεσινών βομβαρδισμών στην περιοχή ήταν χειρότερος από τον Οκτώβριο, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ξανά υποδομές ζωτικής σημασίας . Και οι τρεις στόχοι που κτυπήθηκαν, υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις