Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Tι απάντησε ο Πλεύρης Mετά την απόφαση του ΣτΕ για τους Aνεμβολίαστους Yγειονομικούς - Αιφνιδιασμένος ο υπουργός Υγείας, που δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη


 Τουλάχιστον μουδιασμένη είναι η πρώτη αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, μετά την απόφαση κόλαφο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση μέχρι 31-12-2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας, λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.

«Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης μετά την απόφαση του Συμβουλίου.

«Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου. Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγειά από την εφαρμογή της απόφασης», κατέληξε αιφνιδιασμένος ο υπουργός Υγείας, που δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, δίνεται η δυνατότητα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τους απαγορεύθηκε η απασχόλησή τους, να επανέλθουν στην εργασία τους κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους.

Η επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2332/2022 απόφασή της (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιμέκας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλης Ανδρουλάκης), έκρινε ότι η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις