Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Βουλευτής στην TOYPKIA την χαρακτηρίζει ως μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος - Λέει μάλιστα πως η δράστις δεν ανηκει στο PKK αλλά συνδέεται με τους μισθοφόρους του Ερντογάν στη Συρία

 


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Τουρκίας οι ισχυρισμοί του βουλευτή, Γκάρο Παϊλάν (Garo Paylan) ότι η γυναίκα που κατηγορείται για την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όχι μόνο δεν έχει σχέση με το ΡΚΚ αλλά μάλλον έχει σχέσεις με την πλευρά που πολεμά εναντίον αυτών.

Απευθυνόμενος προς τον Χουλουσί Ακάρ, ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) – όπως μεταδίδουν ΜΜΕ στην Τουρκία – δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του βασίζονται σε όσα καταθέτει η γυναίκα, που συνελήφθη και κατηγορείται για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γκάρο Παϊλάν άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως αφού και η δράστις μπήκε στην Τουρκία από το Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, κάποιος στο εσωτερικό της Τουρκίας την προστάτευσε.

Μεταφέροντας όσα κατέθεσε η δράστις, ο βουλευτής – σύμφωνα με ΜΜΕ στην Τουρκία – είπε: «τα τρία αδέλφια μου πέθαναν πολεμώντας για λογαριασμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA)», ο οποίος αποτελείται από Σύρους αντικυβερνητικούς, τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, Ουιγούρους και λοιπούς τζιχαντιστές και διάφορα άλλα μισθοφορικά στοιχεία που εκπαιδεύτηκαν και είχαν συναντήσεις με στελέχη της ΜΙΤ της Τουρκίας.

Ο Γκάρο Παϊλάν (Garo Paylan) κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ότι μιας και δεν είδε τους γκιουλενιστές που -κατά τον ίδιο- προετοίμαζαν το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, δεν βλέπει και τις δυνάμεις που ίσως να προετοιμάζουν νέες κινήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. «Το τρομοκρατικό επεισόδιο στην Ταξίμ μπορεί να είναι μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP).

O αρμενικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής έχει στοχοποιηθεί κατά το παρελθόν ως «προδότης» για την αντικυβερνητική του στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις