Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Μ.Zαχάροβα προς Α.Μπέρμποκ: «Eίσαι αγράμματη σαν την Λ.Τρας – Προφανώς μπέρδεψες την Ρωσία με την Σελήνη»


 Λίγο νωρίτερα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ είχε δηλώσει πως η Ρωσία απέχει από την Γερμανία εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα!

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, με τον γνωστό καυστικό

της τρόπο «ισοπέδωσε» την Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία έκανε γεωγραφική «γκάφα» κολοσσιαίων διαστάσεων παρόμοια με αυτή που είχε κάνει στο παρελθόν η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ, Λιζ Τρας!

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ζαχάροβα την αποκάλεσε «αγράμματη» λόγω του εξωφρενικού λάθους, που έκανε η Μπέρμποκ, λέγοντας πως η Ρωσία «απέχει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από την Γερμανία» και η Ζαχάροβα της απάντησε ότι «η περίμετρος του ισημερινού είναι περίπου 40 χιλιάδες χιλιόμετρα, η σελήνη απέχει 400 χιλιάδες χιλιόμετρα, οπότε πιθανότατα αναφέρεται στην Σελήνη»

Στην μνήμη όλων έχει χαραχτεί ανεξίτηλα η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με την τότε Βρετανίδα ΥΠΕΞ Λιζ Τρας, στις 10 Φεβρουαρίου λίγο πριν την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Τότε ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε πει για την Βρετανίδα νυν πρωθυπουργό, ότι αρνείται να ακούσει.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί,η Τρας είπε το εξής «θεϊκό» όταν ο Λαβρόφ την ρώτησε εάν αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ρωσίας επί του Ροστόφ και του Βορόνεζ – δηλαδή τις δύο περιοχές στη νότια Ρωσία όπου συγκεντρώνονταν τότε οι ρωσικές δυνάμεις.

Η Τρας, απάντησε ότι η Βρετανία δεν θα τις αναγνωρίσει ποτέ ως ρωσικές και τότε επενέβη ο Βρετανός πρεσβευτής για να την διορθώσει.

Αργότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στη ρωσική εφημερίδα RBC, η Τρας είπε ότι νόμιζε πως ο Λαβρόφ αναφερόταν σε περιοχές της Ουκρανίας.

Δηλαδή παραδέχτηκε πως είναι πλήρως αγεωγράφητη.

Η ανάρτηση της Ζαχάροβα στο Telegram:

«Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Anna/Lena Berbock είπε (για την Ρωσία) πως «Σήμερα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε ειλικρινά: ποιες θα είναι οι συνέπειες για την χώρα μου τα επόμενα χρόνια; Ταυτόχρονα όμως: ποιες θα είναι οι συνέπειες για μια χώρα δίπλα μου ή για μια χώρα που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά;».

Η περιφέρεια της Γης κατά μήκος του μεσημβρινού ή κατά μήκος του ισημερινού είναι περίπου 40 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ίσως λοιπόν να εννοεί το φεγγάρι που απέχει σχεδόν 400 χιλιάδες χιλιόμετρα από την γη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Anna/Lena Burbock σπούδασε επίσης στην Αγγλία – το 2005 πήρε μεταπτυχιακό στο δημόσιο διεθνές δίκαιο από το London School of Economics και ολοκλήρωσε πρακτική στο Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου. Η βρετανική εκπαίδευση είναι, φυσικά, το κάτι άλλο»

Το πρόβλημα είναι δυστυχώς πως άνθρωποι εντελώς ακατάλληλοι βρίσκονται σε καίριες θέσεις της παγκόσμιας εξουσίας.

Κάποιος που δεν ξέρει Γεωγραφία, δεν μπορεί να κατανοήσει την Γεωπολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις