Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Παραίτηση Μητσοτάκη Zητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορεί για συνταγματική εκτροπή

 


Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις ή να παραιτηθεί άμεσα, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις νέες αποκαλύψεις από τη εφημερίδα Documento, αλλά και τις πληροφορίες ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρας πιέστηκε να φύγει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς οι θέσεις του πόρρω απέχουν από την επίσημη κυβερνητική γραμμή για το σκάνδαλό των υποκλοπών, σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πλέον κατηγορείται για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής εκτροπής».

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento, υπό παρακολούθηση βρισκόταν και η Βασιλική Βλάχου, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ, η οποία φέρεται να έχει κάνει και την πρωτοφανή και αμφιλεγόμενη δήλωση ότι «θα έδινε εντολή παρακολούθησης ακόμη και της Προέδρου της Δημοκρατίας», αλλά και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, Χρήστου Μπαρδάκη. Είναι ο εισαγγελέας η έρευνα του οποίου κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα.

Όσον αφορά τον Κώστα Τζαβάρα, η αντικατάστασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έρχεται τρεις μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν ο ανιψιός του πρωθυπουργού και πρώην γενικός γραμματέας του, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, Ταλ Ντίλιαν και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος που φέρονται να συνδέονται με τις Krikel και Intellexa. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις «αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές» και τονίζει ότι «καμία δικαιολογία δεν μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη. Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Ο κ. Μητσοτάκης πλέον κατηγορείται για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής εκτροπής
Να παραιτηθεί αν δεν έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις​ 

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento. 

Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια «καλωδιωμένη», καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.

Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία. 

Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά. Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη. Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις