Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Μωρό γεννήθηκε με πυκνές μαύρες τρίχες που καλύπτουν το μισό του σώμα – Εμφανίζεται σε περίπου 1 στα 20.000 βρέφη - Τι λένε οι γιατροί για την σπάνια πάθηση


 Γιατροί στην Ινδία έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρισαν ένα μωρό που γεννήθηκε με μεγάλες σκούρες τρίχες που κάλυπταν το μισό σώμα του και συγκεκριμένα το 60%, καθώς πάσχει από μια αρκετά σπάνια πάθηση.

Σύμφωνα με τη nypost.com, το περιστατικό σημειώθηκε στο CHC Bawan Hardoi στην περιοχή Uttar Pradesh. Εκεί γέννησε μια γυναίκα ένα μωρό που έχει στο 60% του σώματος του μεγάλες μαύρες τρίχες, οι οποίες μοιάζουν με γούνα ζώου.

Οι ειδικοί διέγνωσαν ότι πάσχει από γιγάντιο συγγενή μελανοκυτταρικό σπίλο με τον Δρ. Ikram Hussain να σημειώνει πως πρόκειται για μια «δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από ένα αφύσικα σκούρο, μη καρκινικό έμπλαστρο του δέρματος».

Μάλιστα, είναι μια πάθηση που εμφανίζεται περίπου σε 1 στα 20.000 βρέφη παγκοσμίως και «συνήθως μεγαλώνει με τον ίδιο ρυθμό που μεγαλώνει το σώμα και τελικά να έχει διάμετρο τουλάχιστον 40 εκατοστά».

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί οι επιπλοκές του γιγάντιου συγγενούς μελανοκυτταρικού σπίλου δεν είναι μόνο αισθητικές, αφού μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος, ή να αναπτυχθούν τρίχες στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονοι πονοκέφαλοι, εμετοί, ημικρανίες και επιληπτικές κρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις