Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Στην Νάξο τον έψαχναν...(Γερμανός στην καταγωγή) Μπήκαν στο σπίτι του.. τον βρήκαν αυτόν πεθαμένο.. μαζί με πολλες αρχαιότητες!!!

 


Δεκάδες αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη Klaus Pfeiffer, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 84 ετών στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Klaus Pfeiffer λάτρευε τη Νάξο και τα τελευταία χρόνια ήταν κάτοικος του νησιού. Μάλιστα διέμενε σε σπίτι στο Κάστρο της Χώρας.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του naxostimes.gr γείτονές του τον αναζητούσαν επίμονα και εκείνος δεν ανταποκρινόταν ούτε σε τηλεφωνήματα αλλά ούτε και σε επισκέψεις στο σπίτι του. Ανησύχησαν και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία ώστε να δουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αστυνομικές αρχές με την εντολή του Εισαγγελέα άνοιξαν το σπίτι και βρήκαν τον Klaus νεκρό, ο οποίος όπως αργότερα διαπιστώθηκε είχε αιφνίδιο θάνατο. Ωστόσο μεγάλη εντύπωση τούς προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στο σπίτι του υπήρχαν διάσπαρτα αντικείμενα που έμοιαζαν με αρχαιότητες. Άμεσα κλήθηκε αρμόδιος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ο οποίος διαπίστωσε ότι όντως υπήρχαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί αρχαιοτήτων. Τα 48 συνολικά αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι, μεταξύ των οποίων και αρκετά νομίσματα, καταγράφηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μάλιστα μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία το σπίτι φυλάσσονταν από τις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια, μετά την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από αυτό, σφραγίστηκε, μιας και διαπιστώθηκε ότι περιέχει πολύτιμα αντικείμενα καθώς και τα έργα (κυρίως γλυπτά) του Klaus Pfeiffer, μέχρι να ανοιχτεί η διαθήκη του τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής πάντως αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη τα 48 αρχαία αντικείμενα.

Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.

https://naxostimes.gr/astynomika/125301/apokleistiko-naxos-exafanistike-pigan-na-doyn-ti-symvainei-ton-vrikan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις