Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ξεσπά ο ξάδελφος του 16χρονου: Για 20 ευρώ του έριξαν σφαίρα στο κεφάλι – Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας


 «Ζητάμε το αυτονόητο. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος από την ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε  ξάδελφος του 16χρονου, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο ξάδελφός του μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», προειδοποίησε ότι «δεν είδατε τίποτα ακόμα, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του 16χρονου είπε ότι «είναι σοβαρή και οι πιθανότητες είναι πολύ ελάχιστες. Η οικογένειά του είναι σε άσχημη κατάσταση. Για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι».

Σχετικά με το περιστατικό τόνισε ότι «το παιδί έπινε με τους φίλους και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει «παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι». Αν ήταν κάποιος άλλος και όχι Ρομά δεν θα το είχαν κάνει. Επειδή ήταν Ρομά τον πυροβόλησαν. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Τον είδε ο υπάλληλος ότι ήταν παιδάκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η γυναίκα του είναι από όλους σε χειρότερη κατάσταση. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα, κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας λένε οι γιατροί δεν έχουμε ελπίδες. Πήγαν να το σκοτώσουν το παιδί. Για 20 ευρώ έριξαν μια σφαίρα στο κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις