Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ο Α.Λοβέρδος Zήτησε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών! – HTAN ο «εκλεκτός» του Κ.Μητσοτάκη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - Πόσο τυχαία ήταν η αναφορά του;


 Σε επικίνδυνες δηλώσεις προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ανοίγοντας ζήτημα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών!

Να σημειώσουμε πως ο Α.Λοβέρδος ήταν ο προτιμώμενος υποψήφιος που ήθελαν στη ΝΔ να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ διέγραψε την εθνική γραμμή, αλλά και την επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Η δήθεν αμοιβαία αποστρατικοποίηση που λάνσαρε ο Α. Λοβέρδος έγινε ευμενώς δεκτή από… γνωστές πρεσβείες και μάλιστα σε μία περίοδο «πονηρών καιρών» και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία απέσυρε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά από τα νησιά του Αιγαίου και τα έστειλε στο Κίεβο.

Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε επίσημα και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης  καθώς παραδέχτηκε κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι τα ρωσικής κατασκευής ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 που αποσύρθηκαν από τα νησιά και δόθηκαν στην Ουκρανία δεν θα αντικατασταθούν.

Εν ολίγοις δεν υπήρξε καμία αντικατάσταση του πολεμικού υλικού που αποσύρθηκε από τα νησιά.

Οι δηλώσεις Λοβέρδου έγιναν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής η οποία συνεδρίαζε με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…», ήταν η επίμαχη φράση του Α. Λοβέρδου. Αμέσως μετά ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τους Ολλανδούς βουλευτές (που έμειναν με την εντύπωση ότι η Ελλάδα «συζητά» αποστρατικοποίηση των νησιών της!), ενώ ο Α. Λοβέρδος αποχώρησε από την αίθουσα.

Δεν υπήρξε αντίδραση από τους ελάχιστους βουλευτές που ήταν στην συνεδρίαση πλην του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου που (ενώ είχε ολοκληρωθεί η σύνδεση με την Ολλανδία) ζήτησε να καταγραφεί ότι δεν εκφράζει την κυβέρνηση η άποψη Λοβέρδου ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει αποστρατικοποίηση των νησιών της με αμοιβαία υποχώρηση της Στρατιάς του Αιγαίου «αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις