Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Μήνυμα 112: Ασπρόπυργος, Λεωφόρος NATO – Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί


Σε κατάσταση συναγερμού είναι στον Ασπρόπυργο, μετά από φωτιά που έβαλαν Ρομά σε κατάστημα ελαστικών.

Οι μαύροι καπνοί έχουν επεκταθεί στην περιοχή, και το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους έτσι ώστε να κλείσουν πόρτες και παράυθρα, για να μην εισπεύσουν τις αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, περίπου στις 9 το βράδυ, διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Στην κατάσβεστη της πυρκαγιάς επιχειρεί και η «Αύρα», το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ καθώς έξω από την επιχείρηση με τα ελαστικά, έχει παραδοθεί στις φλόγες και βαν.

Νωρίτερα, φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Μενίδι έβαλαν γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (7/12) συγκεντρωμένοι Ρομά, σε συνέχεια των επεισοδίων για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Το λεωφορείο που έχει τυλιχτεί στις φλόγες, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φυλής και Ιουστινιανού. Μέχρι στιγμής ούτε οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά ούτε και η Πυροσβεστική έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν το σημείο όπου επικρατεί ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί προπηλάκισαν και τον οδηγό ενώ στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο καθώς Ρομά έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και έχουν στήσει οδοφράγματα.

Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν Ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας μικρός αριθμός ατόμων έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ καίνε λάστιχα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το 39 χιλιόμετρο έως το 42 χιλιόμετρο, λόγω διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. οι Ρομά είχαν πετάξει διάφορα αντικείμενα στο οδόστρωμα κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους και χρειάστηκε ειδικό συνεργείο καθαρισμού για να τα απομακρύνει.

Νωρίτερα στον Ασπρόπυργο ομάδες Ρομά, σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλαν φωτιές κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις