Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

16χρονος POMA: Φωτιές κοντά σε καταυλισμούς σε Χαλκίδα και Ασπρόπυργο

 
Τεταμένη η ατμόσφαιρα σε καταυλισμούς Ρομά

Ξεχειλίζει η οργή για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από πυρά αστυνομικού.

Πορείες πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας με αίτημα να αποδοθεί Δικαιοσύνη και ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο να καταδικαστεί.

Την ίδια στιγμή σε καταυλισμούς των Ρομά είναι μέρα πένθους αλλά και αγανάκτησης, ενώ από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε επιφυλακή όλους τους μηχανισμούς της για τον φόβο επεισοδίων. Το απόγευμα φωτιές άναψαν Ρομά κοντά στον καταυλισμό της Χαλκίδας, αλλά και στη σιδηροδρομική γραμμή Ασπροπύργου με αποτέλεσμα τα τρένα να επιστρέφουν σε προηγούμενους σταθμούς.

Ειδικότερα στην Εύβοια στην περιοχή Καμάρες άναψαν φωτιές και συγκεντρώνονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της Χαλκίδας διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου, Κώστα Φραγκούλη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή στον Ασπρόπυργο οι συρμοί 1324 και 1325 δεν μπορούν να περάσουν από τον ΣΣ Ασπροπύργου, εξαιτίας φωτιά σε καταυλισμό και στις γραμμές. Επιστρέφουν σε προηγούμενους σταθμούς.

Νωρίτερα ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν να πραγματοποιούνται δρομολόγιο υπό τον φόβο των επεισοδίων για τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, με γνώμονα την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, ενημερώνουμε ότι σήμερα 13/12/2022, θα υπάρξουν μεταβολές στη λειτουργία λεωφορειακών γραμμών ως εξής :

Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας της λεωφορειακής γραμμής 723 ΦΥΛΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ), με τελευταίο δρομολόγιο στις 16:00.

Διακοπή λειτουργίας των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών από τις 17:00 και έως τη λήξη της βάρδιας :

709 ΤΟΠΙΚΟ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)

728 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ- ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΛΑΤΩΝΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

749 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

805 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις