Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Συνταγματάρχης ε.α. Ντ. ΜακΓκρέγκορ: «60.000 Ουκρανοί είναι περικυκλωμένοι στο Ντονμπάς και περιμένουν τον αφανισμό τους» «Τα κέντρα νεοσύλλεκτων στην Ρωσία είναι γεμάτα - Υπάρχει απεριόριστη στήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία»


 Αποκαλυπτικός -για ακόμη μια φορά- για την κατάσταση  σε Ρωσία και Ουκρανία ήταν ο συνταγματάρχης ε.α. Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στο Ντονμπάς αναμένοντας τον αφανισμό τους και πως τα κέντρα νεοσυλλέκτων του ρωσικού Στρατού είναι γεμάτα.

«Υπάρχει τρομερή υποστήριξη από τον ρωσικό λαό απέναντι στην εκστρατεία στην Ουκρανία» είπε για να προσθέσει:

«Εάν εξαιρέσει κάποιος την Ευρώπη (στο μεγαλύτερο μέρος της) και τη βόρεια Αμερική το υπόλοιπο μέρος του κόσμου συντάσσεται σταδιακά με την Ρωσία, όπως η Κίνα και  προσφάτως η Ινδία.»

Σε σχέση με την τελευταία ο συνταγματάρχης αναφέρει ότι ο Μπάιντεν θέλει το Νέο Δελχί να συνταχθεί με την αντι-ρωσική σταυροφορία την οποία έχει εξαπολύσει και της οποίας ηγείται η Ουάσιγκτον τόσο στο οικονομικό όσο και σε οποιαδήποτε άλλο επίπεδο, αλλά προσωπικά δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο.

«Η Ινδία διατηρεί  άριστες σχέσεις με την Ρωσία από την εποχή κιόλας της ανεξαρτησίας της χώρας, η Ινδία αγοράζει ρωσικά όπλα και πετρέλαιο και δεν βλέπω καμία ένδειξη ότι η χώρα αυτή θα παρασυρθεί από τον Μπάιντεν στο να συμμετάσχει  στην αντι-ρωσική εκστρατεία, όπως άλλωστε αποτύχαμε στο πείσουμε την Ινδία να ενταχθεί στην αντι-κινεζική συμμαχία.»

Σε ερώτηση εάν ο αρχηγός του μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ έχει στον πρόεδρο δώστε μας το ελεύθερο και θα καθαρίσουμε την κατάσταση στην Ουκρανία σε δύο εβδομάδες ο ΜακΓκρέγκορ  είπε:

«Όχι δεν βλέπω τέτοιο ενδεχόμενο. Στην πραγματικότητα η ηγεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί γνωρίζει ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι ότι εάν δεσμευτείς σε μια ένοπλη σύρραξη με την Ρωσία θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή μπορεί να απαιτήσει πολύ μεγάλο χρόνο και στο τέλος να μην βγεις ούτε και νικητής από αυτή.» 

Σε σχέση με την Ευρώπη ο συνταγματάρχης είπε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν διεύρυνση της σύγκρουσης και ότι θα πουν όχι στην προσπάθεια του Μπάιντεν να καταστρέψει την Ρωσία.

«Ο ρωσικός Στρατός είναι προσανατολισμένος κυρίως στην άμυνα και όχι σε επιθετικό δόγμα. Μπορούν θεωρητικά να παρατάξουν έως και 900.000 στρατιώτες αλλά δεν το έχουν κάνει έχουν μείνει στους 195.000 με 200.000 στρατιώτες σε ότι αφορά την Ουκρανία.

Αυτά που λένε τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ ότι η Ρωσία ηττάται στο μέτωπο και θα φύγει από την Ουκρανία έχουν αποδειχθεί εντελώς αβάσιμα.

Ο ρωσικός Στρατός έχει την δυνατότητα να αμυνθεί. Τώρα εάν με ρωτάτε εάν μπορεί να εξαπολύσει επιθετικό πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ, δεν νομίζω ότι έχει τέτοιο σκοπό. Δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις και  νομίζω ότι ούτε και ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο»

Σε ερώτηση πως  βλέπει να τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο ΜακΓκρέγκορ είπε πως πιθανότατα βλέπουμε ήδη.

«Υπάρχει όλο και λιγότερη κάλυψη από τα αμερικανικά  ΜΜΕ στον πόλεμο και όχι όπως ήταν στην αρχή τη σύγκρουσης.

Δεύτερον οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πρακτικά περικυκλωμένες στο Ντονμπάς Δεν έχουν οδό διαφυγής και όλα δείχνουν ότι ο Ζελένσκι έχει αποφασίσει να τους θυσιάσει.

Εκτιμώ ότι η δύναμη αυτή των 50 με 60 χιλιάδων ανδρών θα αφανιστεί στο τέλος εκτός βέβαια και αν παραδοθούν.»

Ο συνταγματάρχης κατέληξε λέγοντας ότι οι Ρώσοι δεν έχουν σκοτώσει ποτέ Ουκρανούς αιχμαλώτους το αντίθετο όμως έχει γίνει.

«Ακούμε συνέχεια το αφήγημα ότι η Ρωσία είναι καλή, είναι διαφθαρμένη και ότι λέει η ουκρανική κυβέρνηση είναι «ευαγγέλιο» για εμάς. Αλλά δεν είναι η πραγματικότητα αυτή» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις