Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Διακόπτεται ο Σασμός - Συναγερμός στον ALPHA

 


Τόσο ο Σασμός του ALPHA όσο και η Γη της Ελιάς του MEGA, αποτελούν τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και τις δύο χρονιές προβολής τους. Τα δύο κανάλια λοιπόν, καθώς είναι δύσκολες εποχές για πειραματισμούς, εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δύο σίριαλ που αποτελούν τη ναυαρχίδα του προγράμματος, να πάρουν το πράσινο φως και για τρίτη σεζόν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Γαρνέλη στο Tv24 αυτή η απόφαση είναι πιο δύσκολη από ό,τι φαντάζει, καθώς ο δεύτερος προβληματισμός είναι το κατά πόσο αντέχουν σεναριακά έναν ακόμη κύκλο, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι ηθοποιοί θα είναι σύμφωνοι σε αυτή την προοπτική.

Γι’ αυτόν τον λόγο από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει ο κύκλος των συζητήσεων, ώστε να ξεκαθαρίσει η πρόθεση των δύο πλευρών και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.


Οι αποφάσεις του ALPHA

Όπως αναφέρει, επίσης, το ίδιο ρεπορτάζ οι ήρωες θα μας αφήσουν για λίγο, λόγω Χριστουγέννων και το τελευταίο επεισόδιο θα προβληθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα κατεβάσει αυλαία και ο «Παράδεισος των κυριών» που έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας κοινού. Στη δραματική σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» τα μικρόφωνα του «Ονείρου» θα σιγήσουν την Τετάρτη 21 του μήνα, ενώ για την κωμωδία «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» το τελευταίο επεισόδιο του 2022, το οποίο θα είναι εορταστικό, θα προβληθεί την Παρασκευή 23/12.

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Σασμού

Πέραν του ότι θα δούμε ένα ζευγάρι που δεν περιμέναμε να κάνει έρωτα (δείτε εδώ περισσότερα), ο Παύλος ζητά αντάλλαγμα από την Καλλιόπη που την έσωσε από τη φωτιά. «Καλλιόπη, το ξέρεις πολύ καλά πως αν δεν ήμουν εγώ κοντά στην περιουσία σου τώρα δεν θα σου είχε απομείνει τίποτα. Ούτε καρέκλα να κάτσεις. Ούτε μαντίλι για να κλάψεις. Μήπως μετά από αυτό θα ήταν προτιμότερο να αφήσεις κατά μέρος τις αγριάδες και να μην ασχοληθείς ξανά με εμένα και την οικογένειά μου; Κοίτα πού βρίσκομαι! Στο νοσοκομείο και παρ’ όλα αυτά έχεις το θράσος να εκτοξεύσεις απειλές; Μάλλον θα έπρεπε να ντρέπεσαι», της λέει, ενώ δεν την αφήνει να απαντήσει.

Η καπετάνισσα θα φύγει κακήν κακώς από το δωμάτιό του, όμως όλα θα αλλάξουν όταν βγει και επίσημα το πόρισμα της αστυνομίας για τον συγκεκριμένο εμπρησμό. Λίγα μέτρα πιο μακριά στο σπίτι της Μαρίνας, ένας ακόμα καβγάς είναι σε εξέλιξη. Ο Σταύρος τα βάζει μαζί της και τη θεωρεί ηθικό αυτουργό για την καταστροφή της οικογένειάς του. «Είσαι με τα καλά σου, αγόρι μου; Σου έδωσα ποτέ εγώ το δικαίωμα να πιστεύεις ότι κάνω πλάτες στην Αργυρώ να είναι με τον Αστέρη; Αυτή την εντύπωση σου έχω δώσει από τότε που μας γνώρισες στα Γιάννενα;», τον ρωτάει και εκείνος της απαντά πως η κόρη της από εκείνη μόνο θα ζητούσε βοήθεια για να πηγαίνει να τον βλέπει, αφού όλοι οι άλλοι της έχουν γυρίσει την πλάτη σε ό,τι αφορά στον πρώην της. «Είμαι η πρώτη που επέμενε να μη διαλύσει την οικογένειά της, η πρώτη που της έλεγα να αφήσει πίσω το παρελθόν και να αφοσιωθεί στον Πέτρο και σε σένα και μου το ξεπληρώνεις με αυτόν τον τρόπο;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα ξεστομίζεις και την επόμενη φορά πριν ανοίξεις το στόμα σου, καλό θα ήταν να διασταυρώνεις αυτά που θες να μας πεις γιατί αδικείς ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό», του απαντά, όμως εκείνος δεν σταματά να την κατηγορεί. «Θέλεις να μου στερήσεις το παιδί μου. Φοβάμαι όμως ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι. Αγαπάω όσο τίποτα αυτό το πλάσμα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τον πάρει από τη ζωή μου. Θα με βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας. Θα γίνω η σκιά σας μέχρι να πάρω εγώ την επιμέλειά του. Αλλωστε δεν είμαι εγώ αυτός που ξενοκοιμήθηκε για να πρέπει να φύγω από τη ζωή του», της λέει στο τέλος και η Μαρίνα καταλαβαίνει την πίκρα που έχει γεμίσει την ψυχή του.

Το επικίνδυνο παιχνίδι του Νικηφόρου

Ο Αστέρης προσπαθεί να πει στην Αργυρώ την αλήθεια για το νεφρό. Στέκεται μπροστά της και ενώ της έχει κάνει πρόλογο για το σοβαρό θέμα που θέλει να μιλήσουν, τελικά σταματά την κουβέντα, της ζητά συγγνώμη και εξαφανίζεται από μπροστά της. Η Αργυρώ δεν μπορεί να ερμηνεύσει την περίεργη συμπεριφορά του. Ο Νικηφόρος παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη Νάντια, η οποία αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί για να φτάσει στον Μαθιό. Προς το παρόν κανένας δεν μπορεί να υποψιαστεί πως ο πατέρας τον οποίο ψάχνει μπορεί να κρύβεται πίσω από το πρόσωπο του Μαθιού.

Παράλληλα, ο Ευθύμης με τον Πάνο στο γηροκομείο προσπαθούν να πιάσουν τον Λευτέρη που θέλει να φυγαδεύσει τη μητέρα του. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο, γιατί ο τελευταίος ξέρει να φυλάγεται καλά. Η Βασιλική μαθαίνει από τον άντρα της πως η Αργυρώ χρωστά μεγάλη χάρη στον Αστέρη, αλλά δεν μπορεί να υποψιαστεί τι μπορεί να είναι αυτό. Οσο και αν πιέζει τον Μαθιό, απάντηση δεν μπορεί να πάρει. «Βασιλική μου, μην επιμένεις. Καλά-καλά κι εγώ δεν ξέρω τι έχει συμβεί μεταξύ τους. Ας τα βρούνε μόνοι τους. Ξέρουμε όλοι καλά πως είναι μια ιστορία που πονάει πολύ και τους δύο. Ας μην ξύνουμε πληγές μόνοι μας καλύτερα», της λέει προσπαθώντας να την καθησυχάσει αλλά φαίνεται πως η Βασιλική δεν θα ησυχάσει αν δεν μάθει όλη την αλήθεια.

Η Καλλιόπη ανακοινώνει τις αποφάσεις της στην οικογένεια, ενώ ο Σταύρος δέχεται τη χαριστική βολή από την Αργυρώ. Παράλληλα η Αιμιλία και ο Παύλος έρχονται ολοένα και πιο κοντά, προκαλώντας τον Δημήτρη να πάρει μια παρορμητική απόφαση και αυτή είναι να φύγει για κάποιο διάστημα από την Κρήτη, θεωρώντας πως θα λείψει στη γυναίκα του. «Καλό θα ήταν να κρατήσουμε για ένα εύλογο διάστημα τις αποστάσεις μας. Θα πάω στην Αθήνα και με την ευκαιρία θα δω και κάποιους ασθενείς μου εκεί. Καλό θα ήταν να σκεφτούμε και οι δύο τι θέλουμε από τη σχέση μας», της τονίζει και μάταια η Αιμιλία προσπαθεί να τον πείσει να μη φύγει. «Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις. Δεν θέλεις ούτε καν να με βλέπεις; Και στην τελική, εδώ είναι το σπίτι σου, εδώ και η οικογένειά μας», του επισημαίνει. Την επόμενη μέρα η Αργυρώ, πιεσμένη από την οργή του Σταύρου, αναγκάζεται να κάνει κάτι που δεν περίμενε ποτέ.

Η Στέλλα στο πλευρό της Αργυρώς

Η Αργυρώ εξασφαλίζει τη βοήθεια της Στέλλας και νιώθει ευγνώμων γι’ αυτό. «Δεν ξέρω αν αξίζω τη βοήθειά σου και το εννοώ. Εγώ πριν δύο χρόνια σου προκάλεσα μεγάλο πόνο και σου αναστάτωσα φοβερά τη ζωή και τώρα εσύ είσαι ανάμεσα στους λίγους της ζωής μου που θέλουν να με στηρίξουν να μη χάσω το παιδί μου. Ο,τι ιερότερο έχω σε αυτή τη ζωή», της εξομολογείται και η Στέλλα την κοιτά μέσα στα μάτια και της λέει: «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν, Αργυρώ. Ούτε σε εσένα που μπήκες στη ζωή του αλλά ούτε και στον Αστέρη που με χώρισε ενώ φτιάχναμε το σπίτι μας. Ετσι είναι η ζωή και μην ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα. Φίλες κολλητές μπορεί να μην καταφέρουμε να γίνουμε ποτέ, αλλά δεν θα σου αρνιόμουν ποτέ τη βοήθειά μου.

Ειδικά όταν στην υπόθεσή σου εμπλέκεται και ένα παιδί, το οποίο δεν φταίει σε τίποτα», της εξηγεί και η Αργυρώ συγκινείται με το μεγαλείο της ψυχής της. Λίγο αργότερα όμως, τα πράγματα δεν θα δείξουν εξίσου καλά αφού ο Σταύρος είναι αποφασισμένος να το φτάσει στα άκρα. Την ίδια στιγμή η Νάντια συνεχίζει να δημιουργεί πρόβλημα στον Μαθιό, που νιώθει να βαδίζει πάνω σε κινούμενη άμμο. Ο Νικηφόρος δέχεται μια ριψοκίνδυνη πρόταση από τα ξαδέλφια του.


Του προτείνουν να κλείσουν ραντεβού στον Παύλο για να συζητήσουν για τα κτήματα και όταν εκείνος φτάσει να του δώσουν τη χαριστική βολή. Ο Νικηφόρος, ενώ στην αρχή είναι αρνητικός, τελικά δέχεται αφού είναι σίγουρος πως ο Παύλος ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του. Λέει λοιπόν σε Νικολή και Δημητρό να συνεχίσουν το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους και μάλιστα να τον υπολογίζουν. Οσο ο γιος της Βασιλικής κανονίζει πώς θα βγάλει από τη μέση τον θείο της Αργυρώς, ο Μανόλης συμπαραστέκεται στην Τζένη που έχασε τη γιαγιά της. Ο Νικηφόρος για μια ακόμα φορά απουσιάζει από τη ζωή της. Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι και όλοι τον υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες. Η γιαγιά Ρηνιώ τον σφίγγει στην αγκαλιά της και η Μαρίνα του εξομολογείται πως είναι ήσυχη που επέστρεψε ξανά στη ζωή τους. Και οι δύο πάντως τον βάζουν να υποσχεθεί πως στο μέλλον θα μείνει μακριά από μπελάδες.


Ο Αντώνης σε κίνδυνο

Η Μαρίνα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αντώνης αλλά δεν θέλει να του πει κάτι για να μην του βάλει επιπλέον έννοιες στο κεφάλι του. Η Αργυρώ καλείται να αντιμετωπίσει και έμπρακτα τις απειλές του Σταύρου και εναποθέτει τις ελπίδες της στη Στέλλα, που ακούει έκπληκτη τις αποκαλύψεις του Ευθύμη. Καθώς ο Δημήτρης λείπει, Αιμιλία και Παύλος έρχονται κοντά. Δεν αργεί να ξεσπάσει το πάθος που κάλυπταν τόσα χρόνια και σε μια στιγμή το παρελθόν που τους βαραίνει, δείχνει να σβήνεται. Η Καλλιόπη, όμως, δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα. Η μεγάλη απειλή ωστόσο έρχεται από αλλού. Από τα ξαδέλφια των Σταματάκηδων που έχουν αποφασίσει να βάλουν σε άμεση εφαρμογή το σχέδιό τους και να αφαιρέσουν τη ζωή του Παύλου. Ο Νικηφόρος όμως, που έχει μετανιώσει για την εμπλοκή του σε αυτή την υπόθεση, μιλά για ό,τι πρόκειται να συμβεί σε Αστέρη και Μαθιό.


Περισσότερα στο Tv24 που κυκλοφορεί αύριο, Παρασκευή 9/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις