Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Αναλλοίωτο κρέας: Το μυστικό για να το διατηρήσετε περισσότερο καιρό στην κατάψυξη


 Το κρέας είναι ένα από τα τρόφιμα που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό. Οι περισσότερες από εμάς αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που θα χρειαστούν την τρέχουσα εβδομάδα αφού το αποθηκεύουν στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσουν να το μαγειρέψουν. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να λιώνει το κρέας στο στόμα σας.

Τα λάθη που κάνουμε κατά την αποθήκευση διαφόρων τροφίμων μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες. Το πρώτο που μπορεί να συμβεί είναι να χαλάσει το προϊόν ενώ το χειρότερο σενάριο είναι να πάθει κάποιος τροφική δηλητηρίαση.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου όλα τα μυστικά για την σωστή και ασφαλή αποθήκευση του κρέατος που θα σε βοηθήσουν να το διατηρήσεις στην ψύξη για περισσότερο καιρό. Η Heather Marold Thomason, ιδρύτρια και επικεφαλής κρεοπώλης της Primal Supply Meats μίλησε στο realsimple.com και αποκάλυψε μερικά πολύ χρήσιμα tips.

To μυστικό για να διατηρηθεί αναλλοίωτο το κρέας στην κατάψυξη

Το χαρτί που τυλίγουν το κρέας στο κρεοπωλείο είναι εξαιρετικό για την αποθήκευση στο ψυγείο. Αν θέλεις όμως να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη καλό θα ήταν να το βάλεις μέσα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων (τύπου ziplock) για να ελαχιστοποιήσεις την έκθεση στον αέρα και την υγρασία.

Αν έχεις ανοίξει την συσκευασία και έχειε χρησιμοποιήσει μόνο τη μισή ποσότητα, ο καλύτερος τρόπος να ξανατυλίξεις το υπόλοιπο είναι η σφράγιση με tyre up. Το πλαστικό περιτύλιγμα δεν ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις αφού επηρεάζεται άμεσα η γεύση και η ποιότητα του κρέατος.

Τα μεγάλα κομμάτια κρέατος τα τυλίγουμε εφαρμοστά με διάφανη μεμβράνη και έπειτα τα βάζουμε σε μεγάλου μεγέθους νάιλον σακούλα τροφίμων ή τα τυλίγουμε δύο φορές με αλουμινόχαρτο, καλύπτοντας καλά όλο το κομμάτι.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να καταψύξουμε το κρέας;

«Συστήνω πάντα να βάζετε το κρέας στην κατάψυξη όσο είναι ακόμα φρέσκο, οπότε έχετε ακόμα λίγες μέρες να το χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε να καταψύξετε το κρέας την τελευταία στιγμή για να μην το σπαταλήσετε, βάλτε μια ετικέτα για να θυμάστε να το μαγειρέψετε αμέσως μόλις αποψυχθεί», αναφέρει η ειδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις